Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Green Label

Här hittar du basvätska i olika storlekar och VG / PG för blandning av egengjord e-juice eller shake & vape. 

Vi kan inte hitta produkter som matchar valet

Green Label


Green Label är ett danskt företag som bland annat producerar basvätskor. Deras basvätskor är producerade med godkända och vältestade ingredienser för att uppnå bästa möjliga säkerhet och kvalitét. Hos oss på Elekcig.se hittar du nikotinfria Green Label basvätskor. Basvätskorna finns i olika VG/PG förhållanden och storlekar. De är neutrala i smak och doft.

Blanda egen e-juice med basvätska


Basvätska kan man säga ugör grunden i en e-juice, det är själva basen som håller samman e-juicen. Därtill tillsätter man smaker, så kallade aromer, för att ge e-juicen en god smak då basvätska inte har någon direkt smak. Om du vill blanda ihop din alldeles egna e-juice kan du använda basvätska och blanda det med smaksatta aromer, låta stå i några dagar och sedan har du en färdig e-juice! Välj då en basvätska i det VG/PG förhållande som du föredrar. Green Label basvätska finns i flera olika VG/PG förhållanden.

VG & PG


Vegetabiliskt glycerin (VG) och propylenglykol (PG) är två ämnen som en basvätska är gjord på. Dessa ämnen är giftfria och godkända att använda. När du letar efter en e-juice, shortfill eller som i detta fall basvätska, finner du hur många procent VG och PG produkten innehåller. Fördelningen mellan dessa två ämnen ger dig olika effekter. VG avger en sötare och mildare smak, större ångmoln och är oftast tjockare i konsistensen. PG ger ofta en starkare smak, lämnar en smått brännande känsla i halsen som kan liknas vid inhaleringen av cigaretter och är tunnare i sin konsistens. Det kan vara av god idé att testa sig fram bland olika VG/PG förhållanden för att ta reda på vad som passar dig bäst.