Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

10 vanliga problem med E-cigaretter och hur du kan fixa dem

10 vanliga problem med E-cigaretter och hur du kan fixa dem

10 vanliga problem med E-cigaretter och hur du kan fixa dem

Har du problem med din E-cigarett? Du är inte den ända. Här finns det några problem som är ganska vanliga och lösningar till dem. Så om du har ett problem tar en titt på de olika avsnitt här och du hittar kanske en lösning till just ditt problem.

 

Du får en för svag nikotin-hit

Det finns olika förklaringar för detta problem. Först och främst är det möjligt att du använder en E-juice med för lite nikotin i. Elektroniska cigaretter släpper nikotinen långsammare än vanliga cigaretter. Som tur är så antar forskare att det är också anledningen till att E-cigaretter kunde vara mindre beroendeframkallande än vanliga cigaretter. Tyvärr behöver du kanske en högre nikotinstyrka än vad du är van vid för att får samma effekt som du får från en vanlig cigarett. Försök alltså att byta till en starkare E-juice.

En till förklaring kunde vara att din E-cigarett är för svag. Det gör faktiskt en skillnad vilken produkt du använder. Några E-cigaretter är så starka att de ger dig en riktigt stark hit även vid en svag E-juice. För den maximala effekten, använd ett starkare batteri med variabel voltspänning tillsammans med en bra vätskebehållare. Ett batteri med variabel voltspänning ger dig möjligheten att kontrollera spänningen så att du får precis den effekt du vill ha.

Det är dessutom möjligt att du använder din E-cigarett på fel sätt. Om du är nybörjare kan det alltid hända att du gör någonting fel. De flesta rökare ta korta bloss direkt på lungan. Ångare tar däremot långa bloss in i munnen och inhalera efter det. Forskning har visat att nikotinen från E-cigaretten blir absorberat i luftvägarna medan den från cigaretter absorberas i lungan. Det kunde vara orsaken till skillnaden.

Sedan kan det också vara ett svagt batteri som minskar din nikotin-hit. Du har kanske helt enkelt inte tillräckligt ström kvar. Använd ett fullständigt laddat batteri och se om det gör en skillnad. Och till sist är det möjligt att du behöver en ny coil eller att din vätskebehållare är översvämmad. Lösningar till det finns nedan.

 

Du får en för svag ”throat-hit” 

Här är det först och främst möjligt att du använder fel E-juice. Alla e-juicer kommer med olika balanser mellan ”throat-hit” och ångproduktion. Propylenglykol (PG) ansvarar för en större throat-hit, vegetabilisk glycerin (VG) ansvarar för ångproduktionen. Är din throat-hit för svag behöver du kanske en E-juice med mer PG och om den är för stark behöver du kanske en med mer VG. Prova olika för att hitta den rätta styrkan.

Också här är det möjligt att din E-cigarett är det som är fel. Igen: några E-cigaretter är starkare än andra och producerar en starkare throat-hit. E-cigaretter med vätskebehållare producerar generellt starkare throat-hits än till exempel cigalikes (som ser ut som vanliga cigaretter). Använd en vätskebehållare med ett VV batteri och höja volten. På så sätt skulle du få en större throat-hit.

Dessutom kunde din vätskebehållare vara översvämmad. Se lösningar för gurglande E-cigaretter nedan.

 

Du får inte tillräckligt ånga

Här finns det också olika möjliga orsaker. Förhållandet av PG och VG är kanske inte rätt. En E-juice med mer VG producerar mer ånga. Se här för E-juicer med 70% VG.

Och igen: Din E-cigarett kunde vara för svag. Ju starkare batteriet är desto mer ånga kommer den producera. Här kan du läsa mer om det.

 

Batteriet fungerar inte

Först: Kolla om batteriet är på. Manuella batterier har oftast en 5-klick on/off funktion. Det betyder att man trycker på aktiveringsknappen 5 gånger för att få batteriet igång. Det låter självklart men många nybörjare som använder E-cigaretten för första gången vet inte om det.

Om batteriet är på kan det handla om ett problem med förbindelsen mellan batteriet och vätskebehållaren. Se till att batteriets och behållarens konnektorer är rena. Det räcker vanligtvis att rensa dem med en bomullspinne. I vår nybörjarguide för batterier finns det några till lösningar för problem med batteriet.

  

Vätskebehållaren läcker 

Kolla först om din vätskebehållare sitter rätt på batteriet. Den enklaste vägen att skruva den på är genom att vrida i fel riktning tills du hör ett klickande ljud. Vrida sedan i rätt riktning och den kommer sitta perfekt i gängan.

Stratos TankBortsett från förbindelsen är det också möjligt att du använda en vätskebehållare som inte är av allt för hög kvalitet. Försök ett annat märke om problemet påstår. Fler råd för hantering av vätskebehållare hittar du här.


 

Din E-cigarett smakar bränt

Har du kanske använt din E-cigarett precis efter att du ha fyllt på behållaren? De flesta clearomizers måste stå i rund fem minuter efter påfyllningen så att vätskan har tid att fördela sig i coilen. Om coilen inte är tillräcklig blött kan den lätt bränna.

En annan anledning kunde vara att du behöver byta coilen. Coils håller inte för evigt. Om du har en vätskebehållare med utbytbar coil byter du den vanligtvis genom att ta isär behållaren, skruva ut coilen och skruva in en ny. Nya coils hittar du här. Om du inte kan byta coilen måste du byta hela vätskebehållaren. Hur länge din produkt håller beror på hur och hur ofta du använder E-cigaretten och vilket motstånd du har på coilen. En bra regel är dock att byta coilen efter 3-4 veckor. Tänk också på att du bränner ut din coil snabbare ju längre du trycker på aktiveringsknappen. Ge din E-cigarett också en paus av några sekunder efter varje bloss.

Den tredje förklaringen för bränd smak är att du har för lite E-juice kvar i behållaren. I några BDC och CE5 clearomizers finns det små hål i coilen. Se till att dessa hål alltid är täckta med E-juice.

 

Du kan inte smaka din E-juice 

Ett knep är att pusta in i vätskebehållaren försiktigt (inte för hårt annars kommer E-juicen in i röret i mitten och du översvämmar din coil). Att pusta in i clearomizern kan hjälpa med att frisläppa smaken. Annars är det också möjligt att du har ”vaper’s tongue”. Det händer ibland när man använder en E-juice i relativt lång tid. Plötsligt kan man inte smaka den längre. Oftast hjälper det att byta smaken.

 

Ont i halsenDu får en torr hals eller ont i halsen

Propylenglykolen i E-juicen kan orsaka ont i halsen eller torr hals. 90% av människorna känner att det hjälper att dricka vatten men ibland kan det vara nödvändigt att byta till en E-juice med mer vegetabilisk glycerin. Ett urval av 70% VG E-juicer hittar du här.

 

E-cigaretten gör ett gurglande ljud

Om du hör ett gurglande ljud från din E-cigarett har du antagligen en översvämmad vätskebehållare/coil. Möjliga orsaker är:

  • Vätskebehållaren är inte satt ihop rätt.
  • Vätskebehållaren sitter för fast eller för löst på batteriet.
  • För mycket E-juice i vätskebehållaren (kommer in i röret i mitten).

Den bästa lösningen är att rensa vätskebehållaren. Ta den isär om det är möjligt och spola den med varmt men inte kokande vatten. Lämna den att torka i minst 24 timmar eller lägg den i ris. Här kan du läsa om några vanliga problem med clearomizers och hur du kan lösa dem.

 

E-cigarett laddareLaddaren fungerar inte

Använder du rätt laddaren? Många problem med batterier och laddare orsakas av att använde en fel laddare. Det är bra om laddare och batterier kommer med skyddsmekanismer men det viktigaste är att du använder rätt laddare för ditt batteri. Det kan vara farligt att använda fel laddare.

Som nämnt innan är det också viktigt att konnektorn på batteriet är ren. Samma gäller här. Laddaren skulle också vara ren. Om de är smutsiga rengör med en bomullspinne. Använd inte heller laddare för iPad eller iPhone, bara den laddare som är framställd för ditt batteri.

#E-ciga , #Hälsa
Posted in: E-CigaretterHälsa
2018-07-11