Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Ska du resa till Thailand? Lämna då din E-Cigarett hemma!

Ska du resa till Thailand? Lämna då din E-Cigarett hemma!

Ska du resa till Thailand? Lämna då din E-Cigarett hemma!

Om du är en E-Cigarettanvändare (vilket du självklart är), besök inte Thailand. Eller åtminstone planera i så fall inte att ta med dig din E-Cigarett. Där har nämligen E-Cigaretter varit förbjudna att inneha sedan 2014!

Den brittiska regeringen varnar officiellt resenärer till Thailand för att inte packa ner sina E-Cigaretter när de åker till Thailand. UK Foreign Travels hemsida är mycket specifik och noterar att flera personer från Storbritannien redan har arresterats.

 

"Du kan inte ta med E-Cigaretter ... eller E-Vätskor till Thailand", säger webbplatsen. "Dessa föremål kommer sannolikt att konfiskeras och du kan få böter eller till och med skickas till fängelse i upp till 10 år om du är dömd. Försäljningen eller leveransen av E-cigaretter och liknande anordningar är också förbjuden, och du kan få stora böter eller upp till 5 års fängelse om du är skyldig till detta. Flera brittiska medborgare har arresterats för besittning av förångare och E-Cigaretter."

 

Och nu rekommenderas brittiska resebyråer att berätta för sina kunder om förbudet. Pat Waterton från Langley Travel berättade för webbplatsen Travel Weekly att hennes brorson var tvungen att betala en "on-the-spot bot" (även känd som en muta) för att undvika att bli fängslad vid en resa till Bangkok.

 

Flygresa - Thailand

 

 

"Thailand är ett stort resmål för oss och eftersom lagen har trätt i kraft om e-cigaretter införlivar vi landets tull- och invandringsinformation i alla våra kunders resplaner," berättade Susan Papworth för Premier Holidays på Travel Weekly. "Vi har inte sett någon inverkan på bokningar, men rekommenderar starkt att alla reseförmedlare skickar vidare detta råd till sina kunder."

 

Fyra män arresterades i Thailand förra månaden och bestraffades med "olagligt sälja elektroniska cigaretter och flytande". Försäljning, import och export av e-cigaretter är olagligt i Thailand. Polisen sa att männen smugglade produkter relaterade till E-Cigaretter in i landet och sålde till kunder som beställde via Facebook.

 

E-Cigaretter

 

Det rapporterades även för ett tag sedan att en schweizisk person har gripits i Thailand. Han hade bara tagit med sig produkter för personligt bruk, men det hindrade inte den thailändska regeringen från att anklaga honom för "import av E-Cigarettprodukter”.

Pat Waterton, chef vid Langley Travel, sa att hon inte kände till förbudet. Hon lärde sig bara om lagen när hennes brorson James var tvungen att betala 1300 kronor på plats efter att ha hotats med fängelse för att ha tagit med en E-Cigarett för personligt bruk i Bangkok.

När Waterton talar med Travel Weekly säger han:

 

"Om jag säljer en resa till Thailand kommer jag definitivt att nämna det nu. Alla agenter ska. Thailand är väldigt populärt så vi bör se till att vi berättar för människor om saker som kan förstöra en semester."

 

I november 2014 godkände Thailand lagstiftning som förbjuder import av e-cigaretter till landet. Detta har sedan dess utvidgats till export samt försäljning av produkter som är relaterade till E-Cigaretter. Även om det är vanligt att se att folk vapear i Thailand bryter dessa alltså mot lagen då det är olagligt att inneha en E-Cigarett i landet.

Storbritanniens utrikesdepartementet har också uttalat sig i frågan: "Dessa föremål kommer sannolikt att konfiskeras och du kan bli bötfälld eller skickad i fängelse i upp till 10 år om du döms.

Kuoni, en researrangör som hanterar resor till Thailand, sa att det alltid rekommenderar resenärer att kolla med utrikesdepartementet innan de påbörjar en resa. En talesman för Kuoni sa: "Vi uppmuntrar våra kunder att vara resande medvetna och att besöka utrikes- och Travel Aware-webbplats för utrikesresor innan de bokar.

Vi på Elekcig vill hänvisa till denna information och om du ska du resa till Thailand inom kort gör du tyvärr rätt i att inte ta med din E-Cigarett. Berätta gärna vad du tycker om detta nere i kommentarsfältet.


#E-cigaretter
Posted in: E-Cigaretter
2018-05-15