Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

E-Pipor - Allt du behöver veta!

E-Pipor - Allt du behöver veta!

E-Pipor - Allt du behöver veta!

Vi tittar på e-pipor, en vidareutveckling av e-cigaretter som införlivar stommen av tobakspipor. (Här hittar du alla våra pipor)

 

Vad är en e-pipa?

Traditionella tobakspipor har varit det äldsta sättet att röka tobak på. En e-pipa har samma formfaktor som en traditionell tobakspipa men används för att vejpa e-juice med hjälp av elektronik. Den består av en skål, skaft och munstycke precis som originalet. Till skillnad från en tobakspipa stoppar inte användaren tobak i e-pipan eller tänder den med en tändsticka eller tändstift, inte heller fyller användaren skålen med e-juice. En e-pipa är en elektronisk anordning som drivs av ett litiumjonbatteri. Användaren sätter bara på den för att använda den.

Alla e-pipor består av ett batteri som värmer upp en coil i en kapsel eller förångare för att förånga e-juice. Ångan flödar sedan via röret till munstycket för att inhaleras och puffas ut.

E-pipor skapar inte äkta rök (det är ånga!), inte aska heller. Den största fördelen med att använda en e-pipa jämfört med en tobakspipa är att det är betydligt säkrare för hälsan. Avsaknaden av aska gör e-pipor miljövänliga. Dessutom avger e-pipa lite eller ingen lukt, vilket kan uppskattas av familj och vänner. Vissa verksamheter, till exempel kasinon, kan vara vejpvänliga och tillåta vaping inomhus.

 

smok-guardian-e-pipe

E-pipor: stil och design

E-pipor kommer i en mängd olika stilar. De behåller alla det vanliga utseendet och formfaktorn från traditionella tobakspipor, där vissa är nästan oskiljbara från originalet. Och i linje med det vanliga utseendet hos en traditionell tobakspipa har de flesta e-pipor en skål av trä, och det finns många varianter av trä att välja bland. Träslag omfattar allt från traditionella lövträd till exotiska träd och till och med stabiliserat trä. E-pipor finns även tillgängliga med skålar av andra material som marmor eller metall.

Vissa e-pipor påminner mycket om traditionella pipor och använder utbytbara kapslar precis som cigalikes. Kapslarna håller för ca 600-800 puffar och finns i en mängd olika smaker. Klassiska piptobak-aromer med körsbär, äpple och vaniljtobak är vanliga. Men det finns också  speciella smaker från vissa märken som frukt- eller dessertsmaker.

Pipor - E-Pipor

Puffa på en e-pipa

Det finns två sätt att använda en e-pipa på. Det första sättet är att puffa på den precis som på en traditionell tobakspipa. Användaren inandas ånga in i munnen, håller inne ångan en stund för att absorbera nikotin och utandas sedan genom munnen/näsan.

Vissa användare kan önska att inhalera ångan från e-pipan helt eller delvis ner i lungorna. E-pipor med kapsel liksom de med någon sorts förångare möjliggör att vejpa från mun till lungor (MTL). Användaren inhalerar ånga in i munnen och inhalerar sedan in i lungorna. Vissa användare kanske vill kombinera sin e-pipa med en clearomizer eller RTA som är gjord för inhalation direkt till lungorna (DTL). Den här stilen innebär att användaren inhalerar direkt ner i lungorna som man gör när man tar ett djupt andetag.

E-pipor kan vara automatiska eller använda en manuell strömbrytare, men de är alltid elektroniska. Automatiska e-pipor kräver ingen insats från användaren förutom att inhalera eller puffa vid behov, och de börjar då förånga e-juice. Vissa användare kan finna det här vara en mer naturlig upplevelse som nära efterliknar att röka en traditionell tobakspipa. Användaren måste trycka på en manuell strömbrytare för att få batteriet att värma upp coilen som förångar e-vätskan. Många användare föredrar en manuell strömbrytare för att ha mer kontroll över sin vaping-upplevelse.


Elitar - E-Pipa

E-pipor som producerar moln

En bonus variant av elektroniska pipor möjliggör användning av en atomizer, precis som en vanlig mod med en atomizer. Vejppipan agerar som mod hos denna modell. Eftersom atomizern är vanligtvis synlig ser den här varianten av e-pipor lite annorlunda ut än den traditionella pipan, men ger användaren större frihet när man väljer delar. Vissa användare kombinerar sin e-pipa med en clearomizer, och andra kan välja rebuildable tank atomizer (RTA) för att förånga sin e-juice. Clearomizers och atomizers gör det möjligt för användare av e-pipor att välja vilken e-juice-smak som helst som tilltalar deras smaklökar!

 

epuffer-epipe

Att välja sin första e-pipa

E-pipor kan vara enkla, mekaniska don, de kan komma med vissa säkerhetsfunktioner och/eller variabel watt (VW). Användare av mekaniska eller halvmekaniska anordningar bör ha kunskaper om Ohms lag, batterisäkerhet och kunna kontrollera motståndet hos sin atomizer (med hjälp av ohm-läsare eller multimätare). Om något av detta inte tilltalar dig kan du välja kit som är inriktade mer mot nybörjare (som kan vara lika högkvalitativa när det gäller faktiska tillverkningen av själva pipan) eller e-pipor som har reglerad ström.

Det finns så stort utbud av elektroniska pipor att det kan bli ganska roligt att välja en! Modeller omfattar allt från prisvärda, massproducerade kinesiska modeller till modeller i medelprisklass och unika handgjorda e-pipor. Priserna varierar från ca 250 kr till över 4000 kr.

I slutändan är det bara plånboken som begränsar. Det finns både handgjorda och massproducerade e-pipor, så om tanken på att prova e-pipa lockar dig, låt dig inte påverkas av första intrycket: det är bara toppen av isberget. Fortsätt att undersöka tills du hittar en e-pipa som tilltalar dig, antingen vad gäller utseendet eller prestandan. Sen när du hittat den rätta e-pipan för diig är det bara att sätta igång att vejpa!#E-cigaretter , #E-Pipor
Posted in: E-Pipor
2018-09-19