Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Så ångar du i smyg

Så ångar du i smyg

Så ångar du i smyg

Har du också någon gång blivit påtalad för att du använde din E-cigarett? Eller blir du frågat vad det egentligen är du gör när du är ute med den? De flesta av oss har upplevt sådant.

Du har kanske ingen lust att förklara vad en E cigarett är och hur den fungerar hundra gånger till när du bara ska ut och handla. Därtill kommer nog att du kanske inte vill bli hänvisad till rökrutan där du måste utsätta dig själv för andra människors rökande.  

Lyckligtvis finns det en lösning för att undvika sådana situationer om du är en av dem som är bekant med problemet. Du kan nämligen ånga i smyg och använder vad man kallar för ”Stealth-Vaping”.

I detta inlägg berättar vi om hur accepterad det är att ånga i smyg, vad du behöver för att göra det och vilka tekniker du kan använda.

Vad är smyg-ångning?

Kortfattad så är smyg-ångning ett sätt att ånga med vilket du undvika att folk kan se att du faktiskt använda en E-cigarett om de inte observerar dig väldigt noggrant.

När är det acceptabelt att ånga i smyg?

Konceptet av att ånga i smyg är inte riktigt känt utanför vejparnas värld än. Det är dock bara en tidsfråga och så fort som det har kommit ut så kommer vi säkert höra en massa klagomål från de som är emot E-cigaretter.

Smyg-Ångning används ganska ofta på platser där vejping kanske inte riktigt är tillåtet. Många ångar dock också i smyg bara för att undgå offentlighetens uppmärksamhet. Det finns nämligen många människor där ute som gärna vill förklara för oss hur vi ska leva våra liv. De har kritiserat rökning i jättelänge och nu använder man bara samma princip för E-cigaretter med.

Dessutom är det tyvärr så att det finns många människor som uppenbarligen är missinformerade och tror att passiv ångning kunde vara skadlig för dem. Detta är fället fastän många studier har visat att passiv ångning nästan inte har några risker alls.

När det finns så många människor som är emot någonting så finns det så klart möjligheten att ångningen kommer förbjudas en dag. Ångare hade dock inte gett upp så där lätt. Det har faktiskt så att 2/3 av ångarna hade köpt sina vätskor svart skulle EU förbjuda E-cigaretter.

Hur ångar man i smyg?

Det är egentligen ganska lätt att ånga i smyg. Du behöver bara rätt utrustning, rätt vätska och rätt teknik.

1. Utrustning för att ånga i smyg

Även om du kanske egentligen är till de stora sub ohm enheterna som iJust 2 så har de ingen plats i detta område. Det du behöver har mindre kraft och är en del mindre.

Att ånga i smyg går bäst med ett litet eGo batteri och till exempel en CE4 V2 eller en BCC-CT atomizer.

2. E-Juice

De flesta E-juicerna innehåller en blandning av propylenglycol och vegetabilisk glycerin. Båda kan användas till att ånga men de har olika egenskaper. Många ångare använder nu vätskor med högt VG-innehåll (vegetabilisk glycerin). För att ånga i smyg så är det dock bättre med mer PG eftersom att PG vätskor producerar mindre ånga och de ger dig en större ”Throat-Hit” (riv i halsen).

Om du använder en liten E-cigarett som den vi har beskrivit i förra avsnittet, så kan det ibland vara en bra idé att använda en lite högre nikotinstyrka. På så sätt får du en starkare upplevelse som kommer närmare det du är van vid med din stora enhet.

3. Teknik

Den andra inhaleringen

Generellt så säger man oftast att man ska ta djupa inhaleringar och hålla ångan inne lite innan man andas ut. Om du vill ånga i smyg så får du dock ett bättre resultat om du tar ett bloss från din lilla E-cigarett, sedan tar den ifrån munnen och andas in igen. Efter det så håller du ångan in upp till en minut innan du andas ut.

Sväljtekniken

För en annan teknik rekommenderar vi att du inhalerar ångan och sedan sväljer den (helst två gånger). Andas in igen om du kan och andas sedan ut ångan ur näsan.

Observera

Tänk på att det finns ångarna som har förlorat sina jobb för att de försökte ånga i smyg på jobbet och att människor har hamnat i fängelse för att ånga ombord på ett flyg. Dessa tekniker är mest lämpliga för platser där E-cigaretter är generellt tillåtna men där du vill undgå offentlighetens uppmärksamhet. Vi rekommenderar inte att du ånga i smyg där E-cigaretter är förbjudet.

#E-cigaretter
Posted in: E-Cigaretter
2017-12-23