Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Batterisäkerhet - Följ dessa regler

Batterisäkerhet - Följ dessa regler

Batterisäkerhet - Följ dessa regler

Alla batterier kan faktiskt explodera. Därför kan det också händer med E-cigarett batterier. Och det är såklart synd. Speciellt eftersom att varje händelse vi har hört om kunde ha undvikits. Om du väljer att följa de riktiga säkerhetsanvisningarna och reglerna är det väldigt osannolikt att ditt batteri explodera – det är bara 1 av 10 miljoner det händer med. För att använda ditt batteri på ett säkert sätt borde du därför följa dessa enkla regler och anvisningar. Mer allmän information om E-cigarett batterier hittar du här.
For att ladda batterierna borde du göra följandet:

- Använd den riktiga laddaren – gärna den som följer med

- Köp från ett företag du kan lita på

- Ladda dina batterier på en säker och solid yta (t.ex. ett bord eller golvet)

- Stäng av batteriet när du inte använder det

- Rensa batteriet när det är nödvändigt


Detta borde du inte göra:

- Skruva på ditt batteri för hårt på clearomizern

- Använda en skadat batteri

- Utsätta batteriet för extrem värme, kyla eller direkt solljus

- Ladda batterier utan att övervaka dem

- Utsätta batteriet för direkt kontakt med vatten

 

E-cigarett och laddare

Att bruka den riktiga laddaren

Orsak nr. 1 till problem med E-cigaretter är användning av fel laddare. Det är alltså helt fel att använda en annan laddare, till exempel den av ens mobil eller iPad. Detta kan skada batteriet. Använd precis den laddare som följer med batteriet eller en som är rekommenderat av säljaren.

 

Köp från en säljare du kan lita på

På olika loppis och marknader säljs det här i landet och utomlands batterier till E-cigaretter som har blivit framställda under väldigt dåliga förhållanden. Batterier och laddare är inte någonting du skulle försöka spara pengar på och du borde alltid försäkra dig att batteriet har skyddsmekanismer och eventuellt certifikat över korrekt utförda tests och liknande. Dessa kostar såklart pengar men de är värda lite extra.

 

Undvik värme, kyla och direkt solljus

Hög värme kan leda till att batterierna smälter och blir deformerade. Detta kan sedan leda till läckage från batteriet och i värsta fall till explosion. Därför borde du undvika att förvara ditt batteri i närheten av värmekällor såsom element, vattenkokare, direkt solljus och liknande.


Undvik kontakt med vatten

Skulle du tappar batteriet i vattnet eller ifall det får några droppar från vattenkranen borde du sluta använda det. Antigen kan du returnera batteriet till säljaren eller du kan kasta den på en recyclingsstation. Om ett batteri är skadat borde det kastas på korrekt sätt. Om du inte riktigt vet hur kan du kontakta din kommun.

 

Rengöring av E-cigarett batteri

Rengör ditt batteri

Det rekommenderas att du rengör ditt batteri en gång i veckan. Skulle det låta lite för mycket kan du kolla då och då om det sitter smuts eller liknande på batteriet eller på kontakten som förbinder batteriet med resten av E-cigaretten. Använd lite alkohol eller liknande tillsammans med lite bomull eller en duk för att få bort smutsen effektivt. 


När du reser med ditt batteri

Ombord på ett flyg

I hela världen kräver flygbolag att du förvarar ditt batteri i handbagaget. Innan du packar ditt batteri skulle du stänga av det korrekt.

I utlandet

Det kan vara lite komplicerat att ladda E-cigaretten i utlandet eftersom att voltmängden varierar från land till land. Den bästa lösningen är att du brukar den riktiga laddaren med en korrekt väggadapter som rekommenderas av säljaren tillsammans med en väggadapter som du har köpt i ditt resland.
Du kan kolla hemifrån vilken voltmängd och väggkontakt-typ man använder i landet du reser till. Informationen finns lätt tillgänglig på Google. Mer information om att resa med E-cigaretten hittar du här.

#E-cigaretter
Posted in: E-Cigaretter
2017-09-16