Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Blanda Din Egen E-juice: Allt Du Behöver Veta

Blanda Din Egen E-juice: Allt Du Behöver Veta

Blanda Din Egen E-juice: Allt Du Behöver Veta

Vad är DIY e-vätska?

DIY e-vätska betyder gör-det-själv-e-juice. Med andra ord är det e-vätska du gör av basingredienserna istället för att köpa färdiga från en vaping-butik.

I praktiken innebär detta att man blandar ihop propylenglykol (PG), vegetabilisk glycerin (VG), nikotin (som späds ut i PG eller VG) och en eller flera aromer. Mängden av dessa ingredienser väljs noggrant för att säkerställa att slutresultatet har PG/VG-förhållandet, nikotinstyrkan och smaken du är ute efter.

Det finns dock många olika sätt att blanda egen e-juice. Även om purister kanske inte håller med, kan det till viss del räknas som att blanda egen e-juice om man blandar ihop två färdiga e-vätskor.

Du kan också köpa smakblandningar för att lägga till basblandningen av PG, VG och nikotin. Dessa är färdiga kombinationer av aromer som gör din basblandning till e-juice som är färdig att vejpa när du lägger till en passande mängd.

Det är i stort sett samma som att göra egen juice från början, men den mest utmanande delen - att hitta rätt balans mellan aromer för att göra en läcker juice – görs på ett mycket enklare sätt.

Men de flesta som blandar egen e-juice väljer att blanda aromer själva istället för att använda smakblandningar. Det innebär att man köper flera aromer och hittar den rätta mängden av allt för att uppnå önskad smak.

Dessa aromer är ibland speciellt framtagna för vaping, men ofta är de vanliga mataromer som säljs av företag som Flavourart och Capella som ursprungligen inte var avsedda för användning i e-juice. Andra populära aromproducenter är: My Juice by CopsaDecadent Vapours och Quack´s Juice.   

Är självblandad e-juice farligt?

Huruvida självblandad e-juice är farligt beror på hur du blandar din e-juice. Det finns en stor skillnad mellan att blanda e-vätskor från kända märken och att leka med outspätt nikotin beställt från Kina. 

 

Självblandad e-juice med hög styrka/outspätt nikotin

Efter att ha läst denna artikel tyckte många att det med alla begränsningar kring nikotin inte ens var värt att försöka använda nikotin med hög styrka.

Men även om det kan vara olagligt, använde nästan 20% av vejpare som tillfrågades en nikotinbas som innehöll 70% nikotin eller starkare.

Clive Bates, tidigare direktör för Action on Smoke and Health och förtroendeman för New Nicotine Alliance, köpte nyligen nikotinbas med hög styrka för att visa hur lätt det var att kringgå bestämmelser om e-juice.

Men han berättade också  att:

Man vet verkligen inte vet vad man har att göra med och vilken styrka det verkligen är.

Det finns en verklig risk att nikotinstyrkan du får är fel.

Nikotin i utspädd form som används i kommersiell e-juice är verkligen inte farligt. Men ren nikotin är däremot en helt annan sak…

(Obs: Ett stort antal vejpare uppgav att de använde nikotinbas med mycket hög styrka. Det är mycket möjligt att vissa väljer 70% eller högre fast de egentligen ville ha 70 mg/ml eller högre, vilket är 7%, men det är omöjligt att säga.)

 

Planeringen är viktigast vid blandningsprocessen

 

 

Riskerna med nikotin med hög styrka och rent nikotin

Många källor hävdar att 60mg nikotin är tillräckligt för att döda en medelstor vuxen, men den verkliga siffran är mer sannolikt 500 till 1000mg.

Det är därför inte så farligt att få några ml av 6 mg/ml e-juice på huden - bara 18mg nikotin totalt kan i värsta fall orsaka illamående. Och du kan omöjligen få nikotinförgiftning genom att vejpa någon kommersiell, färdig e-juice.

Men med rent nikotin eller till och med bara nikotin med hög styrka blir saker mycket allvarligare. Rent nikotin är 1000mg per ml. Detta innebär att även en enda milliliter som spills är potentiellt dödlig.

Om du vejpat det kan du faktiskt dö eller bli väldigt sjuk.

Det är därför det absolut inte rekommenderas att använda rent nikotin. Även om det nu är förbjudet, vill många vejpare ändå ha nikotinbas med hög styrka (d.v.s. 72 mg/ml) för användning i hemmagjord e-juice. Det är inte farligt så länge man hanterar det försiktigt och man tar försiktighetsåtgärder, men hur som helst så är bara 7ml av detta potentiellt dödligt för en vuxen, mycket mindre för ett barn eller husdjur.

Gör inget misstag: rent nikotin är farligt och bas med hög styrka måste hanteras med försiktighet. Du bör aldrig använda rent nikotin till att blanda egen e-juice, och om du använder nikotinbas med hög styrka måste du vara mycket, mycket försiktig. Det måste förvaras och hanteras på ett säkert sätt. Med säkerhet och TPD i åtanke är det bästa rådet att undvika nikotin med hög styrka helt och hållet och använda nikotinblandningar.

Det finns också risk att nikotin du använder inte är rent. Nikotin som används i vapingindustrin i Storbritannien är vanligtvis av farmaceutisk kvalitet, och åtminstone 99,9% rent. Men i Kina är nikotin av farmaceutisk kvalitet mycket svårare att få tag på, vilket är anledningen till att vi skickar brittisk e-vätska till Kina för användning vid tillverkning av våra patroner.

Clive påpekade även att när man använder rent nikotin eller nikotinbas med hög styrka, kan man också utsätta personer som fraktar dem för fara.

 

Webbplatsen DIYorDie, lyfte också upp riskerna med att använda nikotin med hög styrka:

"...du kommer faktiskt att bli bannad från 99% av DIY-forum och meddelande-funktionen till och med om du bara pratar om det, på grund av hur farligt det är."

"Om du skickar meddelande för att fråga någon hur man använder Pure Nic, har du uppenbarligen inte möjlighet att använda det. Du behöver ett helt labb för att späda ut grejerna. Så håll dig till de redan utspädda grejer som vissa företag erbjuder och du kommer att vara säker.

 

Clive Bates ville lyfta fram en sista sak:

"Det [att blanda högkoncentrerat nikotin med aromer] är inte lika farligt som att röka – när det gäller hälso- och brandrisker. Det är inte förvånande att människor kommer att leta efter dessa vätskor om de inte kan få det de vill ha på laglig väg."

 

Använd rätt process och utrustning

För att blanda din e-juice riskfritt är det viktigt att du har rätt utrustning och vet exakt vad du gör.

 

Vi kommer att gå in på det mer detaljerat senare, men de två viktigaste sakerna från ett säkerhetsperspektiv är:

 1. Att ha skyddsutrustning

 2. Att se till att din färdiga e-juice har den rätta nikotinstyrkan.

Säkerhetsutrustning är viktigt för alla som vill blanda egen e-juice.

 

De tre viktigaste sakerna att äga är:

 1. Nitrilhandskar

 2. Ett par skyddsglasögon (ja, det stämmer)

 3. Ett förkläde för att skydda dina kläder.

 

Dessa försiktighetsåtgärder är egentligen bara avsedda för nikotin, och de är särskilt viktiga om du använder nikotinbas med hög styrka. Dessutom är det viktigt att använda säkerhetsutrustning samt en separat spruta eller pipett till endast nikotin för att förhindra korskontaminering.

Den viktigaste delen av blandningsprocessen är planeringsskedet.

Den största risken är att använda fel nikotinstyrka, så se till att planera detta noggrant med hjälp av en räknare eller app för blandning av egen e-juice. Om du blandar i för mycket nikotin, kan det sluta med att du får en mycket starkare e-juice än vad du ville. Det är osannolikt att du kommer att göra ett så pass stort misstag att det skulle utsätta dig för fara, men det är bäst att dubbelkolla för säkerhets skull.

 

För mycket nikotin kan ge mycket starkare E-juice

 

Användning av otestade aromer

Ett av de stora framstegen inom vaping, har varit fokus på testning. E-vätska vi säljer genomgår både standard e-vätsketestning (testning av e-vätska för föroreningar) och utsläppstest.

Smakkoncentrat som används till att blanda egen e-juice kan dock inte testas. Det är svårt att bedöma risker när det gäller dessa, men det är högst osannolikt att det är samma risker som med rökning. Clive Bates berättade för oss att:

...folk borde använda aromer från en bra källa och godkända för livsmedelsanvändning - experimentera inte och sluta om du märker av biverkningar. Det är aktuellt med att begränsa eller varna för aromer med kända risker (kanel eller diacetyl kanske), men de borde inte bli grund till panik baserat på små exponeringar.

Faktum är att vissa användare tycker att det kan vara säkrare med egna, noggrant utvalda aromer. DIYOrDie menar att:

...genom att blanda din egen e-juice kan du hålla dig borta från de där sakerna om du så önskar. Du kan inte göra det med kommersiell e-vätska. Du vet inte vad deras recept består av.

När du blandar din egen e-juice, varje gång du letar efter en ingrediens, kan du se om den innehåller aldehyder eller problematiska beståndsdelar. Så, om någon vill vara säker på att han eller hon vejpar något som är fritt från DA [diacetyl], AP [acetylpropionyl], sukralos och aldehyd, är hemmagjord e-juice det enda sättet att verkligen göra det.

Många av undersökningsdeltagarna höll med om det, då nästan 26% uppgav att de gjorde e-juice av säkerhetsskäl och för att de ville veta exakt vad de inhalerade.

Med de nuvarande testföreskrifterna i Sverige och i EU borde inte vejpare behöva vara oroliga för föroreningar, men i andra länder kan detta vara en befogad fråga. Ändå kan kunskap, tid och resurser som behövs för att hitta ingredienser av hög kvalitet och företag som tillhandahåller dem vara betydande.

Dessutom har de flesta livsmedelsgodkända smakkoncentrat inte testats för utsläpp. De flesta utsläppstester som har genomförts har visat att det inte finns mycket att oroa sig för, men ibland har aromer dragits tillbaka eftersom de har visat sig innehålla vissa (vanligtvis låga) mängder av föroreningar eller cancerframkallande ämnen.

Lars Simensen från SteamEngine.org håller med.

"Vaping är ett nytt område och vetenskaplig grund saknas, men vi kan åtminstone försöka minimera risken. Använd aromer som är specialframtagna för vaping, från kända tillverkare. Håll dig borta från livsmedelsgodkända aromer, såvida du inte har viss kunskap om den specifika aromen."

"Om du vill vara ännu mer säkrare, gäller det att skicka varje arom till ett labb för analys, vilket inte är billigt. Jag tror inte att de flesta vejpare skulle vara intresserade av att göra det."

Från en ren säkerhetssynpunkt är det förmodligen bättre att köpa smakkoncentrat för vaping som har testats för utsläpp. Men det är inte alltid möjligt, och vilken arom du än använder är risken sannolikt mycket lägre än vid rökning.

 

Hur populärt är det att blanda egen e-juice?

Överraskande populärt!

740 vejpare var tillfrågade och hela 61% visade sig att de faktiskt hade viss erfarenhet av hemmagjord e-juice, även om det kunde vara något så enkelt som att blanda ihop två befintliga aromer.

 

Blir det allt populärare att göra egen e-juice?

Uppfattningarna i den frågan var delade.

Lars Simensen påpekade att användningen av hans e-vätska-kalkylatorer var ganska stabil, medan DIYOrDie anser att det har varit en stor tillväxt på hemmagjord e-juice-marknaden under de senaste 6 månaderna.

Av de undersökningsdeltagarna som inte hade blandat egen e-juice frågas det också om de skulle göra det i framtiden.

Nästan 19% sa ja, medan 56% uppgav att de skulle kunna göra det i framtiden. Endast 25% svarade med ett tydligt nej.

 

Varför blandar folk sin egen e-juice?

Spara pengar

En bonus är också att det oftast är billigare att blanda din egen e-vätska. Detta är speciellt fallet om du köper smakkoncentrat för e-juice i bulk.

DIYOrDie anser att en stor del av anledningen är att man vill spara pengar.

"Det beror främst på kostnader. När wattförbrukning ökar blir tankarna större, ångan blir större. Det är svårt för många vejpare, som trodde att de skulle spara pengar genom att byta till vaping, hänga med alla kostnader. Du byter till hemmagjord e-juice, och det märks direkt på din budget."

Det stämmer helt med undersökningsresultaten, där över 70% uppgav sparande som ett skäl till att blanda egen e-vätska.

 

E-cigarett-regler/rädsla

För 37% av undersökningsdeltagarna som deltog finns ytterligare en anledning till att göra egen e-juice, och det är en kombination av restriktiv lagstiftning och en rädsla för att det kommer att finnas ett förbud.

Det är inte en stor andel totalt, men saker kan förändras i framtiden. Över 70% av våra undersökningsdeltagare uppgav att det är mer sannolikt att de i framtiden kommer att blanda egen e-vätska på grund av lagliga begränsningar.

Den störande e-cig-industrin har trots allt varit under attack under nästan hela sin existens.

I USA finns en risk att nästan alla e-cig-produkter kan förbjudas, medan i Europa begränsar ny lagstiftning storlek, nikotinstyrka, val och ökande priser. DIYOrDie berättar att:

... människor blandar på grund av ett "domedagsscenario”. Jag säger alltid till alla att det är en bra idé att lära sig att blanda, även om du aldrig gör det. Ifall din favorit-e-vätska som fick dig att sluta röka blir borta, eller din regering försöker förbjuda produkterna du behöver för att hålla dig rökfri.

Clive Bates instämmer att de restriktiva reglerna är en viktig orsak till trenden.

"EU, FDA och WHO är upptagna med att skapa en marknad för vätskor med hög styrka som säljs olagligt. De borde vid det här laget veta att människor kommer att hitta ett sätt att få tag på vad de vill och behöver. Om de upptäcker hur billigt det är, kommer dessa lagstiftare att ha skapat en stor olaglig hemindustri, som undergräver de äkta och lagliga försäljarna, såsom vapeaffärer. Det är riktigt dumt. Men det kommer inte oväntat."

 

Man röker E-cigg 

Smak, skräddarsydd e-vätska och andra anledningar….

Allt handlar dock inte om lagstiftning. 63% av de som blandar egen e-vätska gör det  för att skapa en juice som uppfyller deras egna specifika krav, vare sig det är en specifik PG/VG-blandning, nikotinstyrka eller smak, medan 32% ser det som en ny hobby. 

 

Hur gör man sin egen e-juice?

Nu när vi har tittat på detaljerna kring vad hemmagjord e-vätska är, hur säkert det är att göra den och varför du kanske borde prova det är det enda du behöver göra är att ta reda på hur du faktiskt gör din egen e-juice.

Den goda nyheten är att själva processen är verkligen ganska okomplicerad, förutsatt att du har rätt utrustning och vet hur du skyddar dig.

 

Behöver du ett DIY-e-juice-kit?

Rutinerade e-juice-blandare frågades om de tyckte att nybörjare behövde ett DIY-e-juice-kit.

Ingen tyckte att det behövdes, även om DIYOrDie sa att The Liquid Barn Starter Kit var ett bra alternativ om du bestämmer dig för att skaffa ett.

 

Vad Behöver Du?

Till att börja med behöver du skaffa en rad tillbehör för att komma igång. Det kan tyckas dyrt först, men många av dessa är engångsköp, och du kommer att spara tillräckligt mycket på lång sikt för att rättfärdiga de ursprungliga utgifterna.

 • Propylenglykol (PG): Som en av huvudingredienserna i e-juice behöver du ha lite (USP/EP) PG av farmaceutisk kvalitet för att komma igång. Om du bara experimenterar med e-juice kan du använda mindre flaskor, men de kostar verkligen inte så mycket, så 500 ml eller mer rekommenderas.

 • Vegetabilisk glycerin (VG): Liksom PG är detta en måste-ha ingrediens som kan köpas billigt i farmaceutisk kvalitet. Återigen är det värt att köpa det i bulk eftersom det ändå är så överkomligt. Eftersom de flesta e-vätskor idag innehåller mer VG än PG, är det bäst att skaffa en liter av det.

 • Nikotin: “Nikotinbas” är nikotinet med hög styrka som används till att blanda egen e-juice och det säljes utspätt i PG, VG eller båda.

 • Smaker: vare sig du väljer färdiga smakblandningar eller individuella smaker så är det en viktig del av att blanda din egen e-juice. Vi rekommenderar att du skaffar flera e-juice-smakkoncentrat först, så att du kan experimentera med att göra olika typer av e-juice (Undvik e-juice-smakkoncentrat i bulk tills du är trygg med dina recept!). Följ dina smakpreferenser  - till exempel om du älskar desserter, så fokusera då på främst söta smaker i bakverkstil - men lite variation är alltid bra. Smaker säljes vanligtvis blandade med PG.

 • Exakta vågar: Det finns två sätt att blanda din egen e-juice, enligt volym eller vikt. Om du blandar enligt vikt måste du ofta tillsätta ganska exakta mängder av ingredienser, så du behöver vågar med hög precision. Helst ska du skaffa elektroniska vågar med 0,01 grams precision. Detta kommer att vara din största utgift, men detta tillvägagångssätt sparar mycket arbete jämfört med blandning enligt volym.

 • Sprutor och nålar: Dessa är en bra idé, oavsett hur du blandar, men de är särskilt viktigt om du blandar enligt volym. Ett par 1 ml eller 2 ml sprutor, en på 5 ml och en på 10 ml, kommer att räcka för de flesta ändamål, men du kan skaffa fler om du vill. Använd helst en av de mindre sprutorna till ditt nikotin och inget annat för att undvika korskontaminering. Använd grövre (lägre gauge) trubbiga nålar för att säkerställa att de klarar av tjockleken av VG. Med allt från 18 gauge ner till 14 gauge kan du enkelt tillsätta din VG.

 • (Tillval) Pipetter med måttmarkering: Alternativt kan du använda pipetter för blandning, förutsatt att de har måttmarkering på sidan så att du kan exakt mäta hur mycket ml du lägger till. Måttmarkeringar på sprutor är dock vanligtvis enklare att utläsa, så de är generellt det bästa valet för blandning enligt volym. Men om du blandar enligt vikt, kan du utan problem använda pipetter.

 • Tomma e-juice-flaskor: Dessa är lätta att få tag på och mycket överkomliga. Skaffa tio eller tjugo stycken 10ml-flaskor till de första experimentskedena och några större, så att du kan tillverka större mängder när du har fulländat ett recept. Det beror på hur mycket du ska blanda, men de är mycket billiga, så det är oftast bäst att skaffa fler än man tror att man kommer att behöva.

 • Säkerhetsutrustning: Man måste skydda sig när man blandar. Skaffa några nitrilhandskar, ett förkläde och några skyddsglasögon för att se till att du är fullt skyddad i händelse av en olycka.

 • Något att rengöra spill med: Även om du bör vara försiktig när du blandar, kan och kommer spill inträffa. Ha några pappershanddukar till hands för eventuella spill, men se till att du bär handskar och var försiktig när du slänger dem om du har spillt nikotin med hög styrka. Vissa användare av e-cigaretter använder kattsand eller sågspån för att absorbera vätskan före rengöring. Det bästa rådet är dock att blanda på en metallbakplåt så att om du råkar spilla, så hamnar spill på bakplåten, på så sätt blir det mycket lättare att hantera.

 

Hur vejpare får tag på ingredienser

De flesta av de ingredienser som du behöver finns att köpa online hos vapebutiker som exempelvid Elekcig.se.

Smaker är lätta att hitta, men det är inte alltid lätt att få tag på de smaker som man gillar. De flesta smaker som vejpare använder kommer från bara en handfull leverantörer: Capella Dps, Flavour Art, Hangsen, My Juice by Copsa, Decadent Vapours och några andra. Dessa säljs ofta av online-vapebutiker som tillgodoser e-juice-blandare, men du kanske måste shoppa runt för att hitta specifika smaker eller märken du letar efter.

Många e-juice-företag säljer också sina egna e-juice-smaker som smakblandningar, så du kan kanske köpa dina ingredienser från din vanliga leverantör eller ett företag vars vätskor du tidigare har provat.

 

Vad innebär det att blanda egen e-juice?

När du har allt du behöver på plats är själva blandningsprocessen ganska enkel. I ett nötskal är allt du behöver göra att blanda ihop de olika komponenterna i lämpliga mängder för att få det resultat du är ute efter.

Det viktigaste steget i hela processen är förberedelse. Det finns massor av appar och räknare som du kan använda dig av för detta ändamål, men ett enkelt, dock effektivt verktyg är Steam-Engines e-juice-kalkylator.

Allt du behöver göra är att ange storlek på satsen du vill tillverka (till vänster på sidan), styrkan på din nikotinbas och om den är utspädd i PG eller VG (i mitten på vänster sida) och den önskade nikotinstyrkan och PG/VG-förhållandet i din färdiga juice (i mitten till höger). För smaker använder du fältet längst ned till vänster för att lägga till varje smak som du ska använda och procenthalt i din slutliga blandning. Sammanlagt omkring 10% till 15% smak ger generellt en god blandning, men du kan anpassa det efter dina önskemål.

Resultatet till höger talar om nu exakt vad du behöver lägga till, både i volym (i milliliter) och i vikt (i gram). Resten av processen består bara av att lägga till de enskilda komponenterna i de angivna mängderna.

Se till att du har på dig din säkerhetsutrustning innan du börjar blanda, och du har en fri, ren arbetsyta. Helst ska du använda en spruta per komponent för att förhindra korskontaminering, men det gör inget att använda samma spruta till PG och VG eller till liknande smaker. Nu behöver du bara dra in de nödvändiga mängderna av varje ingrediens i en spruta och överföra dem till flaskan. Om du blandar enligt vikt kan du använda pipetter för detta ändamål, men sprutor funkar bra till båda metoder.

När alla komponenter finns i flaskan är din e-vätska i princip klar - skruva på locket och skaka om den ordentligt så att ingredienserna blandas väl. Det är oftast bäst att låta den nyblandade e-vätskan vila under en tid innan du vejpar juicen.

De flesta e-juice-blandare rekommenderar att man håller reda på vad man har lagt till i varje flaska så att man enkelt kan göra om det lyckade receptet. Du kan skriva de viktigaste delarna i receptet (dvs procentandelen av använda aromer, nikotinstyrkan och PG/VG-förhållandet) på en etikett och klistra den på flaskan, men du kan också bara skriva ner det i en anteckningsbok eller spara dina recept på din dator.

 

Hur mycket tid tar det att blanda egen e-juice?

Tiden det tar att blanda en sats e-vätska kan variera, men den faktiska blandningsprocessen går generellt ganska snabbt. Merparten av tiden kommer att gå åt till att planera din blandning, från att välja vilka smaker du ska kombinera (eller hitta ett lämpligt recept online) till att använda sig av en e-juice-kalkylator för att ta reda på hur mycket av varje komponent du behöver lägga till.

Om du bara gör en smak, kommer du förmodligen vara klar med den inom en halvtimme, även om du är ny med att blanda. Det går lite snabbare att blanda enligt vikt, men när du väl lärt dig att vara exakt med dina sprutor kan du också ganska snabbt blanda enligt volym. När du har fått lite erfarenhet av att blanda, kan du tillverka en e-juice på så lite som fem eller tio minuter.

 

Egen e-juice

 

Testa din e-juice

Efter att du låtit din e-vätska vila under en tid (vanligtvis behöver frukter mindre tid och desserter lite mer tid), är dags att testa den. När du testar smaken, var särskilt uppmärksam på hur smakkomponenterna kommer till sin rätt och anteckna om vissa komponenter är för svaga, för starka eller inte fungerar bra med den totala smakprofilen.

Om du är seriös om att förbättra dina recept, kan det vara mycket användbart att ha ett kalkylblad på din dator eller i en anteckningsbok. Du kan göra detaljerade anteckningar om varje blandning, och med tiden blir det en stor hjälp för att finslipa och förbättra dina recept. Men även om du inte vill vara så detaljerad, så kommer något så enkelt som att betygsätta varje smak ge dig en uppfattning om vilka blandningar som borde göras om.

I en perfekt värld skulle du skicka dina e-vätskor till ett labb för att testas. Men i verkligheten är det helt enkelt för dyrt för de flesta vejpare. Tyvärr är det en nackdel med självblandad e-juice.

 

Populära recept för självblandad e-juice (och var man kan hitta fler)

Det är definitivt kul att uppfinna och göra egna recept från grunden, men det finns stora fördelar med att använda prövade och testade recept på självblandad e-juice. Först kan det vara svårt att göra läcker e-juice, så det kan vara till stor hjälp att använda sig av recept när man gör sina första e-vätskor. Det kan också vara bra att köpa några e-juice-smakkoncentrat - du kan skaffa allt du behöver för ett visst recept och bygga upp din samling på så sätt.

Som med alla saker är individuella preferenser avgörande för vilka recept du kommer att gilla. Med det sagt så finns många bra källor till e-juice-recept som har betygsatts av vejpare som blandar egen e-juice.

Reddits tillägnade självblandad e-juice är en skattkista av utmärkta recept och information om självblandad e-juice i allmänhet. Det finns månatliga trådar för de bästa recepten, men de har också “årets bästa recept”-tävlingar, och dessa är ett perfekt ställe att börja leta efter bra recept på.

En annan stor källa till recept är webbplatsen med det passande namnet E-Liquid-Recipes, som har över 70 000 användarskapade recept som betygsatts av medlemmar. Att söka efter e-vätskor med de bästa betygen ger dig ett stort utbud av alternativ som vanligtvis är omtyckta av vejpare.

Det finns även många andra källor till fantastiska recept, inklusive DIYorDie som erbjuder massor av fantastiska alternativ.

Om du vill ha något för att komma igång, här är några alternativ som är hämtade från dessa källor.

 Hur man använder recept för självblandad e-juice

E-juice-recepten anger generellt smakerna som har använts och deras procenthalt i den slutliga blandningen. Detta ger dig frihet att välja PG/VG-förhållande som passar dig, även om blandaren i vissa fall föreslår ett förhållande. Självklart kan du använda så mycket nikotin som du behöver. Det vanliga formatet är:

Namn på e-juice-smakkoncentrat (smaktillverkare) @ procenthalten i den slutliga blandningen.

Så ett recept med 2% Capellas Sugar Cookie-koncentrat skulle se ut så här:

Sugar Cookie (Capella) @ 2%

Oftast används förkortningar för olika märken. Till exempel står CAP för Capella. Vi skriver här de fullständiga namnen på märkena för tydlighets skull, men det kan vara bra att lära sig förkortningarna som används om du kommer att blanda regelbundet.

Kommentera gärna nedan vad ni tycker om att blanda egen e-juice och dela gärna med er av era tips!

#E-Vätskor , #DIY
Posted in: E-VätskorDIY
2017-10-20