Chat with us, powered by LiveChat

Blog - Clearomizer, cartomizer, atomizer, behållare och tank? | Elekcig.se

Clearomizer, cartomizer, atomizer, behållare och tank?

Clearomizer, cartomizer, atomizer, behållare och tank?

Kärt barn har många namn, och det gäller också delar till e-cigaretter. Den behållare, som innehåller e-vätska kan kallas för flera olika namn lite beroende av vad den kan. Här är en liten översikt över vad som är vad:

- Atomizer: Är den förbrännare som omvandlar vätskan till ånga. Kan antingen vara en del av/sitta inuti en cartomizer, eller köpas separat som en reservdel som kan bytas ut.

Cartomizer: Kommer från orden “atomizer” (ung. "sprayflaska") och “cartridge” (behållare), och är alltså en atomizer med inbyggd behållare. Där är plats till mer vätska än i en atomizer, och i jämförelse med en atomizer är en cartomizer också bättre skyddad då den är inbyggd. På mycket små e-cigaretter kan denna inte fyllas på, men på de lite större är det inget problem. Kan som regel innehålla mer vätska än en atomizer.

- Clearomizer: Är en genomskinlig behållare (namnet kommer från “clear”, alltså genomskinlig, och “cartomizer”) av tunn plast. Den har som regel två vekar som leder vätska in i cartomizer-delen, där den blir omgjord till ånga. Kan som regel innehålla mer vätska än en cartomizer.

#Tankar
Posted in: Tankar
2 augusti 2018 No comments