Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Över ett år sedan

Clearomizer, cartomizer, atomizer, behållare och tank?

Clearomizer, cartomizer, atomizer, behållare och tank?

Kärt barn har många namn, och det gäller också delar till e-cigaretter. Den behållare, som innehåller e-vätska kan kallas för flera olika namn lite beroende av vad den kan. Här är en liten översikt över vad som är vad:

 

- Atomizer: Är den förbrännare som omvandlar vätskan till ånga. Kan antingen vara en del av/sitta inuti en cartomizer, eller köpas separat som en reservdel som kan bytas ut.

Cartomizer: Kommer från orden “atomizer” (ung. "sprayflaska") och “cartridge” (behållare), och är alltså en atomizer med inbyggd behållare. Där är plats till mer vätska än i en atomizer, och i jämförelse med en atomizer är en cartomizer också bättre skyddad då den är inbyggd. På mycket små e-cigaretter kan denna inte fyllas på, men på de lite större är det inget problem. Kan som regel innehålla mer vätska än en atomizer.

- Clearomizer: Är en genomskinlig behållare (namnet kommer från “clear”, alltså genomskinlig, och “cartomizer”) av tunn plast. Den har som regel två vekar som leder vätska in i cartomizer-delen, där den blir omgjord till ånga. Kan som regel innehålla mer vätska än en cartomizer.