Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Clearomizerproblem? Fel du kanske gör och hur du kan fixa dem

Clearomizerproblem? Fel du kanske gör och hur du kan fixa dem

Clearomizerproblem? Fel du kanske gör och hur du kan fixa dem

Du har säkert någon gång haft ett problem med din vätskebehållare/clearomizer. Speciellt nybörjare stöttar ofta på komplikationer när de inte är riktigt vana vid att bruka deras E-cigaretter än. Här kan du läsa om några vanliga fel man kan göra med sin vätskebehållare och hur man i vanliga fall kan fixa dem.

Du har fått E-juice in i röret i mitten av tanken 

När du påfyller din clearomizer så skulle akta dig för att få E-juice in i röret i mitten av själva tanken. Om det kommer in vätska där översvämmar du din clearomizer. Vid översvämning av clearomizern kommer du höra ett gurglande ljud. Försök att ta av bottnen av vätskebehållaren och pusta in i den från munstycket. Ha en pappersduk under clearomizern för att fånga vätskan du blåser ut.

 

Du har använt din clearomizer precis efter att du påfyllde den och nu smakar din E-cigarett bränt

Om du ger din E-juice tid till att fördela sig i vätskebehållaren skyddar du din coil och garanterar dig själv en bra smak från början. Du skulle låta din clearomizer stå i 3-5 minuter innan du använder den så att E-juicen fördelar sig i coilen annars kan den bränna.

 

Du tar extra långa bloss

Det finns folk som gillar att inhalera från E-cigaretten i 20 sekunder i sträck. Detta kan dock skada din coil. Speciellt coils med låg motstånd är känsliga för skador vid långa bloss.

 

E-cigarett etui

Du glömmer släcka din E-cigarett innan du lägga den i fickan

När du sitter på din E-cigarett kan det händer att den blir aktiverad och din coil brinner ut utan att du märker det. De flesta påfyllbara E-cigaretter har en aktiveringsknapp som man måste trycka fem gånger för att tända/släcka E-cigaretten. Såklart kan det också händer i fickan men det är inte lika vanligt att E-cigaretten sätter igång sig själv när den är avstängd. Om du är lite glömsk så kan det vara en bra idé att ha E-cigaretten i ett etui man kan ha rund halsen. På så sätt kan man inte sätta sig på den och man tappar inte bort den lika lätt.

 

 

Du har för lite E-juice i tanken 

Ett till vanligt fel är att man inte fyller på med E-juice tillräckligt ofta. När du har för lite E-juice i tanken är det möjligt att din coil svälta vilket minskar dess livstid eller även brinner ut den. Istället skulle du alltid ha din tank minst en kvart påfylld. Vi Aspires CE5-S är det till exempel så att du ser små hål i coilen. Dessa tar in vätskan och du skulle ha tillräckligt E-juice i tanken för att täcka dem.

 

Du fyller in E-juicen från fel håll

Vanliga clearomizer påfyller man från toppen. Bottom Coil clearomizers som Aspire CE5-S påfyller man från botten. Se till att du vet från vilket håll du skulle påfylla din tank och fråga ifall du är osäker. Oavsett från vilket håll din clearomizer fyllas på måste du akta dig för att få vätska in i röret i mitten.

 

Aktiverad E-cigarett

Du trycker på knappen innan du inhalera

Det är ett fint ljud man hör när man trycker på aktiveringsknappen av batteriet. Det är dock inte en bra idé att trycka på knappen utan att också ett bloss. E-juice kan samlas i munstycket och kondensera där. Detta kan leda till ett gurglande ljud och minskar funktionaliteten. För att ta hand om problemet rensa din clearomizer och munstycket och alltid ta ett bloss direkt när du trycker på knappen. Läs mer om hur man rengör en clearomizer och annat viktig information här.

 

Du tvingar coilen in i clearomizern

När du sätta in en ny coil i din clearomizer är det bra att vrida i fel riktning lite tills du hör ett klickande ljud. Nu kan skruva in den på riktigt. På så sätt undvika du att skruva in din coil på fel sätt.

 

Du använder ett svagt batteri

För att få det mesta utav en bra clearomizer är det bäst att också ha ett starkt batteri såsom Vision Spinner 2 vilken tillåter dig att justera voltspänningen. Genom att justera voltspänningen kan du uppnå den perfekta upplevelsen med E-cigaretter (beroende på dina personliga preferenser och din E-juice).

För att kolla vilken voltspänning du kan använda med vilket motstånd kan du klicka på tabellen nedan och se den större. När du köper ett nytt batteri är det alltid bra att ladda den 4-5 timmar innan du använder den för första gången. Med en bra första laddning håller de flesta batterier längre.

Ohm och volt tabell#Tankar
Posted in: Tankar
2018-06-15