Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Hur mycket E-juice är normalt att använda

Hur mycket E-juice är normalt att använda

Hur mycket E-juice är normalt att använda

Det kan vara svårt att veta hur mycket nikotin man intar på en dag. Vanligtvis mäter man ju inte det.

Det finns en massa ångare där ute som använder sina E-cigaretter nästan hela tiden. Trots dess tror många att de intar mycket mindre nikotin än någon som röker cigaretter. Det är därför ganska relevant att titta på E-juice och nikotinmängden i den. Denna artikel handlar om nikotininnehåll. Hur mycket behöver man? Hur mycket nikotin finns i en cigarett? Och så vidare.


Nikotin innehåll av en cigarett och en E-juice

Här tittar vi på hur mycket nikotin det är i ens E-juice. Ett exempel: Du har en flaska med E-juice som innehåller 18 mg nikotin per milliliter. Det är jätteviktigt att tänka på att det är per milliliter och inte per flaska. De flesta ingredienser i ett livsmedel mätas per 100 ml eller 100 gram men det gäller inte för E-juice. Vi pratar här istället av per 1 milliliter.
På ett vanligt paket cigaretter står det oftast någonting som ”1 milligram nikotin”. Det betyder alltså att det är 1 mg nikotin i varje cigarett.

Milliliter E-juice

Vi använder nu en fiktiv E-rökare som ångar 1 ml E-juice om dagen. Detta är en rätt allmänt förbrukning och många ligger såklart över eller under det. Använder man 1 ml E-juice med 18 mg nikotin per milliliter förbrukar man alltså 18 mg nikotin (1ml x 18 mg = 18 mg). Detta motsvarar alltså 18 cigaretter om dagen om vi antar samma cigaretter som innan.
Föreställer man sig att vår person istället använder dubbelt så mycket E-juice, alltså 2 ml, till exempel på en festlig dag eller ifall han eller hon är storförbrukare, konsumerar personen faktiskt 36 mg nikotin – 36 (!) cigaretter.
Det är bra att räkna på förbrukningen för att se om det motsvarar fler eller mindre cigaretter än man faktiskt har rökt innan. På så sätt kan man se om ens nikotinförbrukning har ökat eller minskat efter bytet till E-cigaretten. Prova på att räkna ut hur mycket du använder.


Håll koll på nikotinmängden

Om man inte tänker på, eller inte bryr sig om nikotinmängden kan det snabbt händer att man faktiskt ökar mängden av nikotin man intar efter bytet till E-cigaretter. Det är riktigt att inte allt nikotin blir absorberad av kroppen. En del försvinner också men det är jättesvårt att räkna på.
Det viktigaste är att man håller koll på hur mycket nikotin man intar med E-cigaretten i jämförelsen med allmänna cigaretter.

Skulle du känna att din nikotinförbrukning är för hög kan du försöka att minska förbrukningen. Du kan till exempel beställa E-juice med mindre nikotin eller helt utan nikotin. Självklart kan du också bara använda din E-cigarett mindre utan att faktiskt ta en E-juice med mindre nikotin. Med båda strategier skulle du kunna minska din förbrukning lite.

Utöver det så kan du också lägga hinder i din egen väg. Du kan till exempel sluta använda din E-cigarett på jobbet eller du kan sluta att ha med din E-cigarett i fickan var du än gå.
Men även om du inte kan eller vill ånga mindre eller om du använder samma nikotinmängd som innan förlorar du ingenting. Du slipper i vilket fall som helst 4000 kemiska stoffer från varje cigarett du inte röker. Dessutom slipper du lukten och ditt luktsinne förbättras.


Skulle du ha intagit för mycket nikotin

Skulle du ha för mycket nikotin i kroppen kallar man det för nikotinförgiftning. Det finns några konkreta symptom som hänvisar till det och de skulle du lyssna på. Hur en nikotinförgiftning visar sig till slutet är ganska individuellt, man borde dock reagerar på dessa typiska signaler: 

- Yrsel
- Huvudvärk
- Ökat blodtryck
- Ont i magen
- Illamående och kräkningar
- Kramper
- Hjärtklappning

Dessa symptom kan såklart också har andra orsaker, får alltså inte panik när du någon gång får huvudvärk eller ont i magen efter att du har använt din E-cigarett. Man borde dock lyssna på kroppen och ifall du misstänker en nikotinförgiftning måsta du söka medicinisk hjälp så fort som möjligt.#E-Vätskor
Posted in: E-Cigaretter
2018-01-08