Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Så här får du riktigt mycket ånga

Så här får du riktigt mycket ånga

Så här får du riktigt mycket ånga

Om du gärna vill producera riktigt mycket ånga men inte är intresserad av rebuildable mods är detta rätt blogginlägget för dig. 
Tillsammans kommer vi titta på E-cigaretten, tekniken bakom och E-juicen du skulle använda för att maximera mängden av ånga från din E-cigarett.


Vilken clearomizer borde jag använda?

Små clearomizers såsom Aspire BDC och liknande är bra till allmän vardagsanvändning där man vill vara lite diskret. 
Men ifall du istället är efter mycket mer ånga skulle du använda en clearomizer med mindre motstånd, exempelvis en Aspire Atlantis.
Aspire Atlantis kommer med en BVC – bottom vertical coil med ett lågt motstånd på bara 0,5 ohm. 
BVC coils ger mindre luftmotstånd och mer ånga än de klassiska BDC-clearomizers. För att använda en clearomizer som en Aspire Atlantis är det viktigt att du köper ett batteri som är tillräckligt starkt och lämpligt för det antalet ohm. Här är tre exempel för sådana batterier: 

Aspire CF Sub Ohm
Eleaf iStick 50W Mod
Eleaf iJust 2 Sub Ohm Batteri

Dessa är alla riktigt bra och kan verkar lite dyra när du är ny till E-cigaretter. Aspire Nautilus Mini kommer med samma BVC coil designen som Atlantis och du kommer se att du får en bättre smak och mer ånga. Samtidigt har den dock ett högre motstånd vilket betyder att den är kompatibel med fler batterier, också många med variabel voltmängd och standard eGo batterier.

 

Aspire Atlantis

Hur man inställer "airflow" för maximalt mycket ånga

Mer luftgenomströmning = mer kylningskapacitet. Jo mer luft som kan gå igenom din coil desto lägre kan du hålla temperaturen. Temperaturen borde vara tillräckligt låg så att du inte bränna din veke på grund av för mycket styrka och för lite luftgenomströmning.

Atlantis och Nautilus Mini är bra för det eftersom att du kan justera luftflödet. Du kan alltså anpassa mängden av luft som går igenom med mängden av värme som batteriet producerar. Det finns dock också några andra aspekter som vi borde ta en titt på.


Styrka

När du ökar styrkan som går igenom din coil (i clearomizern), ökar du också mängden av värme som produceras. Det är därför du behöver extra luftgenomströmning. Utan den extra värmen är onödig med extra luftflöde men tänk på att varje persons E-upplevelse och preferenser är olika.
Luftgenomströmningen spelar en viktig roll. Mindre luftgenomströmning ger mer motstånd, och mer luft kommer ge dig en luftigare ångupplevelse. 
För att producera mycket ånga behöver du maximal luftgenomströmning och massvis med styrka. Med det sistnämnda kommer vi till brukardefinierade mods och stora batterier.

Aspire CF Sub Ohm

Vilket batteri borde jag använda?

Ditt val av batteriet är mycket viktigt. En box mod kan ge dig variabel voltmängd och variabel wattmängd, vilket ger dig många möjligheter för att inställa din egen upplevelse.
Jo mer du kan finjustera på voltmängden på batteriet desto mer kan du anpassa ditt batteri till din clearomizer och luftmotståndet så att du uppnår precis det du vill från din E-cigarett.
Variabel voltmängd eller variabel wattmängd?

När du använder en så kallad reglerad box mod rekommenderar vi att du väljer variabel wattmängd över variabel voltmängd. Voltinput blir justerad automatisk efter wattmängden. 
För att hitta din egen ”sweet spot” med en reglerad mod som har variabel wattmängd kan du följa dessa steg:

1) Börja med inställningen för maximal luftgenomströmning och lågt ohm-antal. 
2) Tag ett par bloss från E-cigaretten
3) Om ångan inte är för varm kan du öka wattmängden. 
Upprepa steg 2 och 3
4) När ångan börjar bli för varm borde du ställa tillbaka wattmängden till sista inställning. 

Här är det viktigt att du ökar wattmängden långsamt och att du alltid börjar lågt. Börjar du med en för hög wattmängd kan du riskera att du bränna veken vilket ger dig en äcklig bränd smak. 
När veken är bränd en gång kommer du inte kunna bli av med den äckliga smaken och behöver därför byta coilen.
Ovanför nämnde vi att varendas E-upplevelse är individuell och du föredrar kanske en varmare eller kyligare ånga än andra. Därför att det viktigt att ge sig själv tid för att hitta rätt med inställningarna. På så sätt får du precis vad du vill ur din E-cigarett.

Variabel volt eller watt

 

Hur påverkar coil-motståndet ens ångproduktion?

Motståndet i din coil spelar en viktig roll för mängden av ånga du producerar med din E-cigarett.

Jo lägre motståndet är, desto enklare är det att uppnå högre temperaturer

Därtill kommer att en coil med lågt motstånd kommer att uppnå högre temperaturer vilket är nödvändigt för att snabbare producera mycket ånga. 
Baksidan av coils med lågt motstånd är att de inte håller lika länge som coils med större motstånd. Du kommer märka att det är dags att byta coilen när smaken minskar eller blir dålig.
Du kan uppdatera din BDC-clearomizer med en BVC-coil för att uppnå en bättra smak och större ångproduktion.

 

Sub-ohming

Sub-Ohming är ett engelskt uttryck som betyder att man ånga med en clearomizer som har ett motstånd på under 1 ohm.  Eftersom att coilens motstånd är så litet är detta ett fantastiskt sätt att producera stora mängder ånga med. När du använder ”Sub-Ohm” är det viktigt att du använder ett batteri som klarar det.

 

De bästa E-juicerna för mycket ånga

E-juicen du väljer har en stor betydelse för mängden av ånga som produceras.


Mer PG = större ”throat hit”
Mer VG = mer ånga


Oavsett om du väljer en CE5 eller en sub-ohm clearomizer betyder förhållandet mellan PG och VG mycket för mängden av ånga som produceras.
Det är viktigt att hänvisa till att E-juicen blir rätt tjock när du går över 50% VG, vilket kan skapa problem för några enkla clearomizers.

 

Inhaleringsteknik – Ta rätt bloss!

Inhalering från E-cigarettenFör att får stora mängder av ånga kommer du behöva en stor mängd luft som strömmar igenom för att kyla ner din coil. Även när du har satt luftflödet på maximalt på din clearomizer betyder det inte mycket om du inte inhalera tillräckligt för att utnyttja det.

Ger man en enhet med lågt motstånd till någon annan som är mer van vid en CE5, upplever man 9 utav 10 gånger att de inte inhalerar tillräckligt. Därför börjar de hosta. 
De använder samma enhet med samma wattmängd och samma luftflöde men medan jag får riktigt mycket ånga står de och hostar. Varför?
Om du inte inhalera tillräcklig hårt och hurtigt kommer du inte få tillräckligt luft över coilen till att kyla ner den. Coilen blir varm och ångan blir alldeles för varm. 
Det verkar kontraintuitivt men jo hårdare och snabbare du inhalerar desto bättre kommer din upplevelse bli. När du har lärt dig det kommer det gå jättebra.

#E-cigaretter
Posted in: E-CigaretterMods
2018-03-05