Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Så håller du din E-cigarett och din E-juice i bra skick

Så håller du din E-cigarett och din E-juice i bra skick

Så håller du din E-cigarett och din E-juice i bra skick

Att ha en bra E-cigarett och en bra E-juice räcker inte alltid. Den bästa utrustningen i världen sliter och kan gå sönder eller drabbas av hård användning. Lyckligtvis kan dessa 10 råd hjälpa dig att hålla din E-cigarett i riktigt bra skick. 

1. Ha alltid tillräckligt med E-juice i din vätskebehållare

Om du har en Bottom Dual Coil clearomizer (BDC) och E-juiceståndet sjunker under hålen i coilen så kommer den inte kunna suga upp tillräckligt vätska. På så sätt riskerar du att din coil bränner (dry burn). Det leder inte bara till en äcklig smak, din coil kunde också brinna ut av det. Se alltså till att du påfyller din E-cigarett regelbundet.

Tillräckligt med vätska

Kom dock också ihåg att du inte heller skulle överfylla din vätskebehållare. Om det är för mycket E-juice i behållaren kan vätskan komma in i röret i mitten och dränka din atomizer.

 

Fyll inte på för mycket 

2. Håll din batterikontakt ren

Smutsiga kontakter kan påverka E-cigarettens effekt eller hindra kontakten från att ansluta sig till clearomizern. Rengör kontakten alltså regelbundet med en bomullspinne för att hålla den ren. Du kan rengöra kontakten på vätskebehållaren på samma sätt.

Håll batterikontakten ren

Om ditt batteri inte får kontakt med clearomizern och du är säker att kontakten är ren, är det möjligt att den är tryckt in och sitter fast. Försök att dra ut den väldigt försiktigt med en tandpetare (det behövs bara ungefär en millimeter). Var dock verkligen försiktigt för att detta kan påverka garantin på din produkt.

Om du inte får kontakt och du är ute och verkligen behöver ånga kan du också trycka på aktiveringsknappen och långsamt vrida på vätskebehållaren tills du hör ett ljud. Se dock till att du inte skruva på clearomizern för hårt och kom ihåg att detta inte är en långsiktig lösning.

 

3. Förvara din E-cigarett på rätt sätt 

Lufthålen i din clearomizer finns för att ge dig din coil tillräckligt med luft så att ångan stannar på en bra temperatur. De är också viktiga för att säkerställa att din veke håller sig genomdränkt med E-juice. Om din E-cigarett förvaras upp och ner eller på sidan har E-juicen möjligheten att komma ut genom dessa hål.

  • Förvara din E-cigarett stående. På så sätt undvika du att översvämma luftvägarna.
  • Håll E-cigaretten bort från vatten.
  • Håll E-cigaretten bort från direkt solljus.
  • Håll E-cigaretten bort från höga temperaturer.

 Förvaring på rätt sätt

 

4. Håll clearomizern och coilen rena 

Om du tar hand om din clearomizer och din coil kan du säkerställa att de fortsätter fungera bra och förlänga deras livstid. 

Steg:

  • Ta clearomizern av batteriet.
  • Ta av munstycket från clearomizern (om det är möjligt, det fungerar inte med alla produkter).
  • Rensa med varmt (men inte kokande) vatten.
  • Låt allt torka i minst 24 timmar.

Rensa clearomizern

Du kan också rengöra din clearomizer med speciella ultraljudsprodukter. Några ångare har också rekommenderat rengöringsmedel för tandproteser. Om du vill snabba på torkningsprocessen kan du lägga din coil i ris. Mer om vätskebgehållare kan du läsa i vår clearomizer nybörjarguide. Om du har ett problem med clearomizern gör du kanske ett av dessa vanliga fel och kan enkelt fixa det.

 

5. Håll munstycket fritt från smuts 

Det händer lätt att ludd eller damm samlar sig i munstycket och blockerar flödet av ångan. För att rengöra munstycket behöver du bara ta det av clearomizern och blåsa igenom det. Du kan också ta en pappersduk för att ta bort kondenserad E-juice. Om ditt munstycke är lite smutsigare är det bra att rensa det med varmt vatten.

Håll munstycket rent

 

6. Ha din E-cigarett i ett etui eller på ett halsband

Som allt annat påverkas tyvärr också E-cigaretter av tyngdkraften. De kan lätt gå sönder (eller tappas bort). Ett etui kan hjälpa dig att skydda känsliga delar när du inte använder din E-cigarett. Med ett halsband kan du säkert bära din E-cigarett rund halsen. På så sätt kan du inte tappa bort den heller.

Förvara din E-cigarett helst inte i fickan. Det är inte bara lätt att bryta sönder E-cigaretten i fickan när du sätter dig på den, du vill också inte ha E-juice i dina byxor.

E-cigarett etui

 

 

7. Lämna alltid lite ström kvar i batteriet

Att ha lite ström kvar i batteriet kan förlänga dess livstid. Se också till att ditt batteri är laddat innan du lagrar det i en längre tid eller innan du reser. Håll ditt batteri också bort från höga temperaturer. Skulle du behöva mer information om E-cigarett batterier, så har vi en bra nybörjarguide tillgänglig.

E-cigarett laddare

 

 

8. Skruva ej på din vätskebehållare för hårt på batteriet

Att skruva på clearomizern för hårt på batteriet kan skada kontakterna. Skruva på vätskebehållaren tillräckligt hårt (alltid per hand) men inte för fast.

Använd bara dina händer

Väldigt sällan händer det att du inte får av din clearomizer från batteriet. Om det skulle hända dig ta till exempel någonting av gummi för att få ett bättre grep. Ta aldrig verktyg för att få av en clearomizer. Det kan skada både batteriet och vätskebehållaren.

Om du vill säkerställa att du skruva på din clearomizer rätt är det bra att vrida lite i fel riktning först tills du hör en klick och sedan skruva fast den. På så sätt kommer den i vanliga fall sitter perfekt i gängan.

 

9. Byt coilen regelbundet

En coil är en förbruksvara. Om du använder en clearomizer med utbytbar coil, byt coilen ungefär en gång om månaden för att säkerställa att din E-cigarett fortsätter fungera perfekt. Byt coilen definitivt när du hör ett gurglande ljud eller när E-cigaretten börjar smaka bränt. När din coil är sliten kan det också händer att din E-cigarett producerar mindre eller ingen ånga, det är alltså också ett tecken för att du skulle byta den.

E-cigarett coil

 10. Håll din E-juice bort från ljus 

Det finns experter som rekommenderar att du förvara din E-juice i kylen eller även i frysen. Håll definitivt bort den från solljus. Om du har barn borde du såklart också säkerställa att det barnsäkra locket sitter fast på flaskan och att dina barn inte kan nå dina E-juicer.

Förvara din E-juice i kylskåpet

#E-Vätskor , #E-cigaretter
Posted in: E-CigaretterE-Vätskor
2018-07-14