Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Vilken nikotinstyrka passar till dig?

Vilken nikotinstyrka passar till dig?

Vilken nikotinstyrka passar till dig?

Nikotin är och kommer alltid vara ett giftstoff och det måste man också ta på allvar. Du borde alltid tänka på hur mycket nikotin du använder dagligen. Tänk alltså efter när du bestämmer hur mycket nikotin det ska vara i din nästa E-juice. De flesta E-juicer innehåller nämligen X milligram nikotin per milliliter, andra har ingen nikotin alls.


Olika behov täcks av olika nikotinstyrkor

De olika säljarna i Sverige och utomlands har vanligtvis olika styrkor på deras E-juicer. De flesta styrkor ligger rätt så nära varandra men det är ändå viktigt att du kollar vilken styrka du borde använda. 
För att hitta rätt kan du utgå ifrån din tidigare cigarettförbrukning. Ifrån det kan du hitta en E-juice med passande nikotinstyrka som är ganska nära det du har rökt innan. På så sätt gör du omställningen från vanliga till elektroniska cigaretter så enkelt som möjligt. 

Om du väljer en E-juice med alldeles för hög nikotinstyrka kan det leda till nikotinförgiftning. En förgiftning visar sig vanligtvis genom huvudvärk, hjärtklappning, ont i magen, kräkningar m.m. Nikotinförgiftningar kan vara mycket farliga.
Om du istället beställa en E-juice med för lite nikotin får du bara en mindre hit från din E-cigarett än vad du är van vid från dina vanliga cigaretter. Det vill säga att det inte har några ”farliga konsekvenser” skulle du välja för lite nikotin men det är inte speciellt positivt heller. Om du vill ha lite mer information om E-juice förbrukning har vi en artikel som kunde vara interessant för dig här.

 

Så mycket nikotin skulle du välja

Med tanke på det vi sa innan är det ganska bra att hitta rätt nikotinmängd direkt vid första försök. Nikotin är beroendeframkallande och ett gift. Du borde alltså definitivt ta det på allvar. Mer information om nikotin i E-cigaretter hittar du här.

- Om du inte vill ha nikotin i din E-cigarett eller bara röker då och då kan du prova en E-juice med ingen nikotin överhuvudtaget – alltså en variant med 0 mg nikotin per ml.
- Om du brukar röka under ett paket om dagen (20 cigaretter) eller ifall du bara röker när du är ute kunde en E-juice med 6-9 mg / ml vara rätt val för dig.
- En förbrukning av ett paket light cigaretter om dagen borde motsvarar en E-juice med 9-12 mg nikotin / ml.
- Om du röker ett paket cigaretter om dagen, alltså vanliga cigaretter och inte light cigaretter har du antagligen bruk för en E-juice med 16-18 mg/ml.
- 2 paket vanliga cigaretter om dagen betyder att du borde hitta en E-juice med 24 mg / ml.
- Ifall du röker ännu mer, alltså rund 3 paket om dagen skulle du leta efter 36 mg / ml. En sådan E-juice motsvarar mycket starka cigaretter utan filter.Posted in: E-CigaretterE-Vätskor
2017-10-12