Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Har du problem med din clearomizer?

Har du problem med din clearomizer?

Har du problem med din clearomizer?

De flesta kommer någon gång uppleva problem med deras E-cigarett, om det nu handlar om en äcklig bränd smak, att du inte får någon ånga, att tanken läcker E-juice, att den gurglar eller att du får E-juice i munnen. 

Lyckligtvis finns det några tips och tricks som du i vissa fall kan använda dig av för att lösa sådana problem.

Den följande bildguiden är gjord på ett sätt som lätt låter dig identifiera dina problem med din tank – och lösa dem.

Du börjar med det clearomizer problemet du upplever och följer pilarna. Var säker på att du gör vad som står i boxen innan du går vidare. 

Har du problem med din clearomizer? 

Steg för steg

Här hittar du en steg för steg förklaring för varje punkt i bildguiden.

Det smakar bränt

Får du en bränd smak när du tar ett bloss från din E-cigarett? Här är några tips som kan hjälpa dig att undvika det:

1. Tar inga för långa bloss.  Speciellt inte om du ångar på lågt ohm. Den optimala blosstiden ligger på 5 till 7 sekunder och med alla bloss som är längre än det riskerar du att bränna veken i din coil och därmed E-juicen.

2. Håller inte knappen tryckt för länge. Lika som i punkten innan så ska du inte heller trycka in knappen på batteriet för länge åt gången. Detta kan också orsaka att du bränner coilen och E-juicen. Det är även en bra idé att stänga av batteriet när du har din E-cigarett i fickan eller väskan så att inte knappen aktiveras av misstag. På de flesta batterierna stänger du batteriet av genom att trycka på knappen 5 gånger.

3. Låt aldrig E-juicen i behållaren ta slut. Om du inte lämnar kvar tillräckligt med vätska i tanken när du tar ett bloss så kommer du antagligen få en ”dry hit”, coilen bränner alltså. Se till att du alltid har tillräckligt med vätska i tanken.

4. Vänta i 5 min med att ånga efter du har fyllt på tanken. Varje gång du byter din coil så borde du ge E-juicen 5 minuter för att genomblöta veken i den. Om du inte gör det så riskerar du att få en bränd smak redan från början för att det inte finns tillräckligt med E-juice att förånga. Det kan också vara en bra idé att droppa lite E-juice in i hålen på coilen.

5. Rengör tanken genom att låta vatten rinner igenom den. Om du tidigare tipsen inte fungerar för dig så borde du försöka att rengöra din tank. Det gör du genom att låta vatten rinna igenom den. Låt den torka i minst 12 timmar efter det.

6. Byt coilen i din tank.  Om det inte heller fungerar att rengöra din clearomizer så är det kanske dags att byta coilen. Om du inte har en clearomizer med utbytbar coil (t.ex. en CE4 V2 clearomizer) så ska du direkt byta till en ny tank.

Tips: Använder du ett batteri med variabel volt som t.ex. ett Vision Spinner 2 batteri så ska du säkra dig att inte voltstyrkan är för hög. Om styrkan är för hög för motståndet på din coil så kommer du helt säkert uppleva en bränd smak. Detta gäller också för watt- eller temperaturinställningar.

Det kommer inte tillräckligt med ånga

Kommer det inte tillräckligt ånga från din E-cigarett? Prova några av dessa tips: 

1. Var säker att ditt batteri är fullt laddat och att det är tänt. Det verkar kanske helt självklart men vi alla glömmer någonting någon gång så det är bäst att vara säker.

2. Fungerar andra clearomizers på ditt batteri? Om du har en annan clearomizer som du vet fungerar så prova att använda den med ditt batteri. På så sätt kan du utesluta att det handlar om ett batteriproblem.

3. Rengör kontaktstället mellan clearomizer och batteri. Hvis Om det sitter smuts på kontakten mellan clearomizern och batteriet så kan det skapa ett fel i förbindelsen och så kommer clearomizern inte producerar tillräckligt ånga. Om du använder en bomullspinne kan du lätt rensa kontaktställena från smuts. Om du vill vara väldigt noggrant så kan du använda lite tvättsprit på bomullspinnen. Låta både batteri och clearomizer torka efter det.

4. Säkra dig att coilen sitter tillräckligt fast. Var säker på att din coil är skruvat ordentligt fast i clearomizer basen. Samtidigt kan du kolla så att clearomizern sitter rätt på batteriet. Skruva alltid ihop dina enheter med handen och inte för hårt. 

Fungerar det fortfarande inte? Prova att genomföra steg 3-6 under ”Det smakar bränt”.

 

Tanken är otät

Är din clearomizer otät och har du E-juice överallt? Det kan vara ett irriterande problem så du får några tips för att lösa det:

1. Kolla efter sprickor. Det första du borde göra är att kolla om det finns några sprickor eller skador på tanken. Sprickor kan uppstå av olika anledningar, allt från att sitta ner med E-cigaretten i fickan till att tappa den på golvet. För att undvika detta så rekommendera vi att du köpa ett etui till din E-cigarett.

Skulle du hitta sprickor i tanken så finns det tyvärr inget annat att göra än att köpa ny.

2. Har du haft din tank på ett väldigt varmt eller kallt ställe? Om en tank befinner sig på ett ställe med extrema temperaturer (t.ex. i en varm bil), så finns det en risk för att små sprickor uppstår eller att E-juicen blir för så tunn att den rinner ur genom de minsta öppningarna. Låt din E-cigarett stå vid rumstemperatur ett tag innan du använder den igen om den har utsatts för onormala temperaturer.

3. Undersök om packningarna är skadade eller sitter fel. Om de lilla gummipackningarna är skadade eller saknar så kan E-juice rinna ut ur clearomizern. Packningarna finns för att hålla tanken tät och för att säkra att E-juicen stannar där den ska vara.

4. Försäkra dig att allt är ordentlig skruvat ihop. Var säker att clearomizern är stängd ordentligt och att den sitter rätt på batteriet. Det är även viktigt att inte skruva ihop delarna för hårt.

Fungerar det fortfarande inte? Prova att genomföra steg 3-6 under ”Det smakar bränt”.

 

Blås igenom clearomizern

Tanken gurglar

Nästan alla kommer någon gång uppleva att tanken producerar gurglande eller bubblande ljud. Många gånger försvinner det efter ett par bloss men ibland för att själv göra någonting emot det. Här kommer några tips:

1. Försäkra dig att clearomizern inte har drunknat. När du fyller på din clearomizer kan det hända att lite E-juice rinner in i röret i mitten av tanken. Detta kommer resultera i ett gurglande ljud varje gång du tar ett bloss. Några gånger försvinner det efter ett par bloss. Om det inte gör det så gör det följande.

2. Ge tanken en liten fingerspark. En enkel liten fingerspark kan räcka för att lösa problemet. Enkelt eller?

3. Skruva tanken av batteriet och blås igenom den. Oftast är det möjligt att blåsa igenom tanken för att få ut all vätska ur röret i mitten. Ha en pappersduk under din tank när du gör det (se bild).

4. Om problemet fortfarande inte är löst så är det antagligen dags att byta coil.

E-juice i munnen

Det är en ganska äcklig upplevelse (och smak) att få E-juice in i munnen. Utöver det så är det i stora mängder också inte speciellt hälsosamt. För att lösa det kan du försöka det här:

1. Försäkra dig att du har påfyllt din tank korrekt. Det är ett enkelt fel men också ett fel som många har gjort, speciellt när det handlar om en ny tank.

2. Rengör ditt munstycke för att få bort all kondenserad vätska.

Fungerar det fortfarande inte? Prova steg 1-4 under ”Tanken gurglar”

#Tankar
Posted in: Tankar
2018-05-02