Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Kostnaden för rökare vs. E-cigarettanvändare

Kostnaden för rökare vs. E-cigarettanvändare

Kostnaden för rökare vs. E-cigarettanvändare

 

Besparingsberäknare

Hur många cigaretter röker du dagligen?

 

Besparingar pr. månad:


Besparingar pr. år:


 

 

Vi har alla hört det hundra gånger ... "Vaping sparar pengar!" Men stämmer det verkligen? Och om det gör, hur mycket pengar sparar man? I den här artikeln kommer vi att undersöka kostnaden för att röka vs användning av E-cigaretter.

Först måste vi bestämma hur mycket ett genomsnittligt cigarettpaketet kostar. Om man tittar på den svenska marknaden, så kostar ett paket cigaretter vanligtvis någonstans mellan 30 kr och 75 kr beroende på var du är och vilken typ av cigarett du röker. Efter lite research är ungefär normalpriset för en cigarett 54 kr.

Kostnad för rökning

Kostnaden för rökning

Med antalet variabler som går in i en rökvanor kan det vara svårt att bestämma exakt hur mycket någon skulle spendera på att röka varje år. Låt oss använda ett hypotetiskt exempel av en rökare i den här artikeln. Vi kommer att kalla honom "Brandon."

Låt oss säga Brandon röker ett halvt paket cigaretter per dag. Om han spenderar 54 kr varannan dag på cigaretter, spenderar han omkring 189 kr per vecka, vilket blir 9828 kr per år för sin rökning.

Låt oss gräva lite djupare och säga att Brandon röker ett fullpaket om dagen. Det skulle innebära att han spendera 54 kr per dag på cigaretter, vilket gör att Brandon spenderar 19656 kr per år på cigaretter.

Okej, så vi har en bra uppfattning om vad Brandon skulle spendera om han skulle röka ett pack per dag eller ett halvt paket om dagen. Låt oss säga Brandon är en riktigt storrökare och röker två paket om dagen. Vid den hastigheten skulle han spendera 39312 kr per år. 

Kostnad för E-cigaretter

Kostnaden för vaping

Låt oss anta att Brandon beslutar sig för att sluta röka och istället börja med vaping. Om han håller sig till liknande vanor som de han hade när han rökte vanliga cigaretter, kommer han sannolikt att använda cirka 2,5 ml e-vätska varje dag. Detta kommer ut till cirka 75 ml e-vätska varje månad. Med denna vana måste han köpa ca 7,5 10 ml flaskor e-vätska varje månad. Om han köper sin e-vätska från Elekcig för 35 kr per flaska, kommer han att spendera 262,5 kr per månad för vaping. Det betyder att han kommer att spendera 3150 kr på e-vätska varje år.

Brandon kommer också att behöva köpa ett startpaket. Detta kan du få för ett rimligt pris hos exempelvis Elekcig.se med priser från 139-899 kr. Exempelvis om han köper en Ego-AIO från Joyetech (som är en vanligt och bra startpaket) kostar det honom 269 kr.

Om Brandon köper en Joyetech Ego-AIO får han två Joyetech Cubis BF Coil inkluderat till sin produkt. Om vi högt antar att han byter ut sina coils varannan vecka kommer han använda 26 coils varje år. Dessa coils kostar 29 kr st, vilket alltså blir en kostnad på 754 kr/år för coilsen varje år.  Detta innebär att Brandon totalt spenderar 4173 kr för vaping det första året.

Genom att byta E-cigaretter sparar Brandon som minst 15483 kr under det första året

Efter det första året kommer han att spara ännu mer, för han kommer inte behöva köpa de olika produkterna igen. Många cigarettrökare kan vara skrämda att byta på grund av de initiala kostnaderna för att köpa en E-cigarett, men efter att ha tittat på de totala kostnaderna blir det klart att vaping är ett mycket billigare alternativ.#E-cigaretter
Posted in: E-CigaretterE-Vätskor
2018-05-03