Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Vilken typ av vejpare är du?

Vilken typ av vejpare är du?

Vilken typ av vejpare är du?

Vi vejpare är en spännande subkultur. Vi har alla olika bakgrund men det finns en sak som enar oss – vår kärlek för E-cigaretten. Det finns många olika typer av vejpare med olika intressen. Bara för skojs skull har vi delat vejparna i kategorier och förhoppningsvist kommer du känna igen dig själv i en eller flera av dem.

Fågelungen - Orange fågelunge Fågelungen

Vi alla har varit det någon gång. Fågelungar är nybörjare som kastar in sig i E-cigarettvärlden för första gången. Fågelungen är helt exciterad över sin nya E-cigarett och visar den stolt till alla och berättar mycket om den för alla som lyssnar. För det mesta så känner fågelungen inte till skillnaderna mellan olika element av vejpin men den tar med glädje emot alla råd och lär sig så mycket som möjligt för att bli en av de rutinerade vejpare.

Den avslappnade vejparen

Den avslappnade vejparen vet oftast ganska mycket om elektroniska cigaretter och väljer vanligtvis sina produkter efter funktion inte utseende. Han eller hon ångar för skojs skull och inget annat och därför är dess E-cigarett också simpel och har inte mycket tillbehör. Oftast berättar denna typ av vejparen inte för hela världen att hen vejpar och det kommer ganska ofta som en överraskning för andra. Den perfekta produkten för den avslappnade vejparen är något som lätt går att ta med överallt och som är helt okomplicerad. En ny Joyetech eGo AIO till exempel hade varit jättebra.

Uppfinnar-Jocke - Uppfinnar-Jocke är vejpareUppfinnar-Jocke

I motsats till Joakim von Anka älskar Uppfinnar-Jocke att leka med olika teknologiska enheter som man kan sammansätta och pysslar med. Uppfinnar-Jocke typen är inte tillfreds med en simpel enhet utan den älskar enheter som man kan sammansätta precis efter egna önskemål. Den gör vejpingen till en hobby för att man kan testa allt utrustning i olika sammansättningar. Oftast går det jättebra men ibland fungerar det kanske inte precis efter önskemål. Om du tillhör denna typ så har du mycket utrustning i närheten för att du älskar att testa och prova. Du gillade kanske inte fysik när du gick i skolan men du känner Ohms lag bättre än Ohm själv.

Mentorn

Mentorer är vejpare med stor erfarenhet som alltid är glad för att dela deras kunskap om och erfarenhet med elektroniska cigaretter. Lika som Uppfinnar-Jocke så följer mentorn alltid marknaden och informerar sig noggrant innan ett köp. Denna typ är också väldigt nyfiken på ny teknologi och känner alltid till de nyaste trenderna. De tar gärna en titt på din utrustning och ger dig tipps för vad du borde uppgradera så att du uppnå en bättre upplevelse. Mentorn kommer även låta dig testa sin egen utrustning för att hjälpa dig på vägen. Du kan oftast hitta en mentor i samarbete med en fågelunge som behöver hjälp för att förstå den stora världen av E-cigaretter.

Den modemedvetna - E-cigaretter i guldDen modemedvetna

Hur bra en E-cigarett fungerar är en sak men en annan sak är säkert också dess design och form. Den modemedvetna vejparen behöver inte den bästa och mest funktionella utrustningen utan får nöje av att ha en E-cigarett som matchar en nagellack eller hårfärgen. Sådana saker är väldigt viktigt för den modemedvetna vejparen och i dess designerväska från Milano kommer du oftast hitta många olika komponenter till elektroniska cigaretter i många designer och färger. Batterier, tankar och etuier får samma betydelse som en armband eller en diamantring för att de definiera själva vejparen. Skulle du vilja gå ut och festa med din E-cigarett så borde du prata med en modemedveten vejpare.

Predikanten

Dessa vejpare är förespråkare för elektroniska cigaretter och de kommer oftast att försöka att konvertera rökare till vejpare. Denna typ är för det mesta själv någon som blev konverterad. Hur ska man annars ha en bra förklaring för varför vejping är bättre än rökning? De vill förklara den egna succén i övergången och de kommer vara stolta över att hjälpa dig på vägen.

Mixologen

Mixologen är den typen av vejparen som har provat de flesta smaker man kan hitta på marknaden. Denna typ har blivit trött på standardiserade smaker som kommer direkt från fabriken. Som konsekvens så blandar mixologen egen E-juice antigen direkt från grunden eller så försöker den återskapar en existerande smak. Mixologen är väldigt välansedd för att den har en väldigt experimentell tillgång till E-cigaretter och oftast så uppfinner den fantastiska nya smaker som inspirerar andra.

Snyltaren

Vi känner alla till en snyltare. Det behöver inte nödvändigtvis bara handla om E-cigaretter med denna typ men vi känner alla till någon som alltid lånar men aldrig köper egen. Han eller hon insisterar att det inte riktigt är deras grej. De övertygar dig att de inte behöver en elektronisk cigarett men de kommer använda din så ofta det bara går. Den bästa lösningen för att undvika en snyltare att rekommendera dem ett starter-kit så att du undvika att slösa din E-juice på dem.

 

The Cloud Chaser - Stora moln för molnjägaren

 

Molnjägaren (The Cloud Chaser)

Om du befinner dig i området där molnjägare agerar så kan du lätt producera jätte mycket ånga även om det är måndag morgon och du precis har vaknat. Denna typ av vejpare älskar stora moln av ånga och jo större och tätare de är desto bättre. Det finns även tävlingar där det gäller att producera det största ångmolnet.

Molnjägaren använder oftast väldigt kraftfull utrustning och kommer vara en stor fan av sub ohm vejping. För några molnjägare är sub ohm vejping faktiskt den enda som verkligen gäller.


Aktivisten

Är du en aktivist så kommer du alltid vilja försvara vejparsamhället när någon säger något dåligt om det. Du vet att vejping inte är lika farligt som vanliga cigaretter och det borde världen också vara medveten om. Vejping hade det inte vara det samma idag om det inte fanns aktivister som ställer sig emot alla fördomar som finns kring E-cigaretter och vi är tacksamma at de finns. 

#E-cigaretter
Posted in: E-Cigaretter
2018-01-31