Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Lagändringar & Ny punktskatt 

Lagändringens påverkan i Sverige

Vad är det som händer nu? 

En ny lag i Sverige har trätt i kraft, lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare (2017:425). Denna lag innehåller regler om hur vi får kommunicera med er. Lagen indikerar att vi inte får informera eller uppdatera er med någon information som kan uppmuntra till att köpa elcigg eller beståndsdelar av denna samt påfyllningsbehållare utanför vår hemsida. Alltså är all information från vårt företag inte tillåten på sociala medier, reklam, tv, radio och övriga internetsidor förutom elekcig.se. Under den kommande tiden kommer vi därför att börja förändra och stänga ner olika funktioner, men vi kommer självklart göra allt för att din upplevelse så bra som möjligt trots omständigheterna. Nedan kan du läsa mer om vad som kommer hända och vad det innebär. 

Samtidigt så har även punktskatten på nikotin förändrats. Ändringen innebär att nikotinprodukter kommer att öka i pris, runt cirka 33 kronors ökning per 10 ml nikotin. Du kan läsa mer om detta längre ner. 

 Lagändringens påverkan i Sverige

 

Vi kommer ta bort våra sociala medier

Detta gör vi eftersom lagen säger att vi inte får skicka någon direkt information till er utanför vår hemsida. Det är förbjudet att marknadsföra våra produkter på internet. 


Vi kommer inte längre skicka några nyhetsbrev 

 Enligt lagen är det förbjudet för oss att skicka reklam till er, och med reklam räknas nyhetsbrev. Detta gäller även om ni själva anmält er till vårt nyhetsbrev. Innehåll som vi brukar skicka till er (produktinformation, priser och eventuella rabatter) är inte längre tillåtna och vi kommer därför upphöra att skicka fler nyhetsbrev till er.


Det är heller inte tillåtet för oss att visa när vi har rabatter eller ändrat pris på våra produkter

Detta betyder att vi inte får visa vad priset var innan en rabatt är dragen, inte heller hur mycket procent eller kronor rabatten är på. Missförstå oss inte, självklart kommer vi ofta ha extra förmånsvänliga priser! Självklart kommer vi även ha kvar vår gratis frakt! 


Vi kommer ta bort alla kundrecensioner och betyg

Enligt lagen får det inte skrivas något som kan uppmuntra folk till att köpa elcigaretter eller dess beståndsdelar. Detta innebär att alla kundbetyg och kundkommentarer kommer försvinna från vår hemsida. Vi förstår att denna funktion är något som många uppskattar och även vi har uppskattat, vilket gör detta extra tråkigt att ta bort. Vi vill passa på att tacka alla som någon gång har recenserat och/eller betygsatt våra produkter! Men för att ni ska få så bra inblick som möjligt angående hur våra produkter fungerar så håller vi på att fixa mer informationsrika produktbeskrivningar till er. 

 

Priserna på nikotinprodukter kommer höjas

Från och med den 1 Juli 2018 kommer en större punktskatt att införas på alla nikotinhaltiga vätskor som kan användas i elcigg och andra nikotinhaltiga produkter. Detta innebär att priset på berörda produkter kommer öka eftersom beskattningen på dessa produkter har ökat. Vill du läsa mer om detta hittar du information här.

 

Kontakta gärna oss om du har frågor

Dessa ändringar berör endast Sverige och under de kommande veckorna och månaderna kommer vi därför göra många förändringar. Viktigt att poängtera är att du inte behöver göra något och att det inte bör påverka dig som kund. Skulle det uppstå några problem eller några frågor så tveka inte på att kontakta oss. Vi hjälper er gärna så gott vi kan!