Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Baser & Shots

Baser & Nikotin Shots

Under denna kategori finner du basvätskor och nikotinshots som används när du vill skapa dina egna e-juicer eller om du vill fylla ut din shortfill. För även om det finns många färdiga e-juicer på marknaden så kan det vara kul att blanda sin egna e-juice och få den skräddarsydd efter egna tycke och smak. Det som krävs för att skapa sin egna e-juice är basvätska och arom. Aromer är själva smaksättningen, och basvätska är själva fyllningen. Det som krävs för din shortfill är en shortfillsmak på flaska att blanda med basvätska eller nikotin.  Basvätskor är nikotinfria, och skulle du önska att göra en egen e-juice med nikotin kan du köpa nikotinshots. 

Välj filter:Filtreringsmöjligheter:
Varumärke
  1. Chemnovatic1 vara
  2. Halo3 varor
  3. Hangsen3 varor
  4. Norrland6 varor
mindre
VG / PG nivå
  1. 30 VG / 70 PG2 varor
  2. 50 VG / 50 PG7 varor
  3. 70 VG / 30 PG3 varor
  4. 100 VG1 vara
Andra kategorier

Totalt 13 produkter

Totalt 13 produkter

Totalt 13 produkter

Totalt 13 produkter

Baser & Shots

Basvätska och shots används oftast till shortfills och/eller aromer. Shortfills är en smaksatt vätska som innehåller en mindre mängd vätska än flaskans fulla kapacitet, det vill säga att det saknas en visss mängd vätska för att flaskan ska vara full. Detta görs för att det ska finnas utrymme att blanda ner nikotinshot eller basvätska för att blanda ut din shortfill. Om du vill skapa en helt egen e-juice använder du aromer tillsammans med basvätska med eventuellt nikotinshots. Man kan säga att basvätskan och nikotinshotsen fungerar som grundämnet och aromerna är tillsatserna som skapar smak. Basvätskor och nikotinshots är smaklösa.

Nikotinshots

Nikotinshots är precis vad det låter som: en shot med nikotin. Största skillnaden är väl att du inte dricker denna shot, du blandar istället ut den med antingen aromer eller shortfills för att få en nikotinhalt i din vape. Nikotinshots består av 10ml vätska som kan innehålla olika styrkehalter av nikotin, allt från 3mg till 18mg. Du väljer vilken nikotinshot du vill ha beroende på hur många milligram nikotin du önskar ha per milliliter. Låt säga att du har en shortfill på 50ml vätska med plats för 60ml vätska och du vill ha en nikotinhalt på 3mg per milliliter, då kan du tillsätta en 10 ml nikotinshot som består av 18mg nikotin. Det krävs alltså lite uträkningar för att uppnå önskad nikotinmängd.  

Basvätska 

Du behöver inte blanda din shortfill eller arom med nikotin, det finns nikotinfri basvätska som utgör samma funktion men utan nikotin. Om du har en shortfill med 50ml vätska i en flaska med kapacitet för 60ml så tillsätter du enbart 10ml basvätska, skakar och sedan är du färdig! Basvätska säljs normalt i större flaskor, från 100ml till 1000 ml. Detta gör att du kan använda din basvätska längre och till flera shortfills eller för att göra dina egna e-juicer med hjälp av aromer. 

VG / PG

När du väljer nikotinshot eller basvätska kommer du upptäcka begreppen VG och PG. VG står för vegetabilisk glycerin och PG står för propylenglykol. Dessa två ämnen ger olika effekter men båda är giftfria och säkra att inhalera. Shortfills och e-juicer består av olika halter av dessa två ämnen, vanligt är till exempel 70% VG och 30% PG men dessa förhållandena är olika för olika shortfills och e-juicer. Att ha en majoritet av VG ger dig en tjockare vätska, skapar mer ånga vid vejping, ger en mjukare känsla i halsen vid inandning och har oftast en sötare smak. Att ha en majoritet av PG brukar ge mer ”throat hit” – en lite rivig känsla i halsen (ofarlig), strävare känsla och en starkare smak. Det kan därför vara en god idé att testa olika e-vätskor med olika VG/PG sammansättningar för att hitta vad som fungerar bäst för dig.