Köpvillkor

Beställning

Beställning av varor på Elekcig.se görs genom att lägga till produkter till webbplatsens kundvagn. Från kundvagnen leds du vidare genom betalningsprocessen. Nedan skriver du in dina kund- och betalningsupplysningar. Först efter du skrivit in det kan en eventuell rabattkod inlösas. När beställningen bekräftas kommer du inom kort mottaga en orderbekräftelse för beställningen via mail. På samma sätt kommer du som kund få besked per mail när ordern skickats.Beroende på vilken leveransmetod du väljer erbjuds track and trace. Önskar du leverans till andra länder ombeds du kontakta oss. Vi säljer endast till personer över 18 år.

Betalning

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Elekcig ABs allmänna villkor. Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

Andra betallösningar

Vi accepterar även betalningar med Visa och MasterCard kort via ePay’s säkra betalserver vilket betyder att information endast går till ePay och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL - Secure Socket Layer. Elekcig.se får aldrig ta del av denna information vilket ökar säkerheten för dig som kund. Kortinlösaren uppfyller kraven för PCI DSS. Kortbetalning via ePay är avgiftsfritt. Betala direkt med pengar från ditt PayPal-saldo eller via ett betal- eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. Observera att du måste ha dina inloggningsuppgifter till PayPal för att kunna genomföra köpet. Vid betalning genom banköverföring skickas din beställning så snart betalningen är registrerat på vårt bankkonto i Swedbank.

Gällande lag och tvistlösning

Alla köp hos Elekcig.se lyder under svensk lag och eventuella tvister ska avgöras av svensk allmän domstol.

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Du har i din egenskap av konsument rätt att, om du har ett klagomål om ett köp vilket inte kunnats åtgärdas genom direktkontakt med Elekcig AB, vända dig till ett alternativt tvistlösningsorgan för att göra upp i godo. Att vända sig till ett alternativt tvistlösningsorgan är i allmänhet billigare, mindre formellt och snabbare än att gå till domstol. Du kan endast använda alternativet om du är bosatt inom EU och den andra parten är etablerad inom EU. Du kan antingen använda onlineplattformen för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens hemsida, www.ec.europa.eu/odr, eller vända dig direkt till Allmänna reklamationsnämnden, via www.arn.se. Allmänna reklamationsnämnden är en godkänd nämnd för alternativ tvistlösning och lyder under Direktiv 2013/11/EU om alternativ tvistlösning vid konsumenttvister.

Reklamationer

Du som konsument har enligt Konsumentköplagen (SFS 2022:260) rätt att reklamera varor som är felaktiga under förutsättning att felet uppstod inom tre (3) år från att varan avlämnats till dig och att du meddelat Elekcig.se om felet inom skälig tid efter du upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Vad som anses vara inom skälig tid bedöms från fall till fall och avgörs med hänsyn till varans beskaffenhet men reklamation som görs inom två (2) månader från att det felet upptäcktes anses alltid vara inom skälig tid. Om du önskar reklamera en vara ska du kontakta vår support så snart som möjligt.
Observera att en e-cigaretter och tillbehör kan ha begränsad hållbarhet, även under normal användning och att denna period kan förkortas genom överdriven eller felaktig användning. Det är din plikt att ange och efter krav visa hur felen märks eller förekommer.
Det är naturligtvis ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte uppstått i samband med felanvändning av dig som kund.
Observera dock att atomizer/clearomizer är förbruksvaror, det kan inte förväntas att dessa ska hålla för evigt och de täcks därför inte av garantin.
Bifoga en kopia av fakturan/ordernummer som bevis för att produkten köps från Elekcig.se. Vid en godkänd reklamation betalas ersättning ut för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen.

Observera: Vi tar ej emot returer som skickas som rek. paket eller mot postförskott, då vi ej har möjlighet att utkvittera dessa. Vi tar ej ansvar för bristfällig emballering i samband med retur av varor och det kan EJ rekommenderas att returnera varor i papperskuvert.

Det är mycket viktigt vid returer men extra viktigt vid reklamationer att man packar ordentligt samt ser till tömma vätskor och slå av maskiner så det inte skadas under transport. Skulle man inte följa något av detta och vi får det skadat eller läckage av vätska osv så kommer inte reklamationen godkännas.

För att ett avtal ska kunna ingås är nedanstående information nödvändig:

  • Namn

  • Adress

  • Telefonnummer

  • E-mailadress

    Personupplysningar registreras med det ändamål att kunna leverera varan till dig. Personupplysningarna registreras hos Elekcig.se och sparas i fem år, därefter försvinner upplysningarna. Vid insamling av personliga upplysningar via vår hemsida säkrar vi att du alltid är införstådd med. Information angiven till elekcig.se vidarebefordras eller säljs inte vidare till någon tredje part och vi registrerar inga känsliga personuppgifter.

Returer & Ångrat köp

Det beviljas 14 dagars ångerrätt, under förutsättning att varan är oanvänd eller obruten. Omkostnader kring frakt på originalordern och returen står kunden själv för. Ångerrätten kan dock bara utnyttjas så länge varan är i samma skick och mängd som vid leverans. Skulle varan inte vara förpackad väl vid retur av ångrad vara har elekcig.se rätt att göra ett värdeminskningsavdrag med upp till 100% av varans värde. Vid köp av E-cigaretter hos elekcig.se är originalförpackningen alltid en viktig del av varans värde. Önskar du använda dig av ångerrätten ber vi dig att skicka ett mail till vår kundservice på Support@elekcig.se. Kontakta oss med ordernummer och beskrivning på att du vill ångra ditt köp. Blir varan skadad eller försämrad på grund av bristfällig förpackning förlorar du som kund ångerrätten. Återbetalning vid ångerrätt sker inom 14 dagar efter mottagandet av returen utan dröjsmål med samma medel som den ursprungliga betalningen (om inte annat önskas). Återbetalningen sker fortast möjligt via överföring till din bank när elekcig.se har kontrollerat att din tillbaka skickade vara lever upp till våra returneringsstadgar.

Observera: Vi tar ej emot returer skickade som reklamation.

Logga in