Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Vad betyder Ohm och Volt?

Vad betyder Ohm och Volt?

Vad betyder Ohm och Volt?

När du har kollat runt efter vätskebehållare och förångare/coils, har du garanterat stött på ”Ohm”-styrka.

Många av våra vätskebehållare och förångare finns att köpa i olika Ohm-styrkor. Självklart ska du i förväg veta vad Ohm är, det kan dock vara förvirrande, du kanske bara önskar få prova våra nya vätskebehållare eller vill byta förångaren/coilen. Jag vill försöka i denna guide, förklara tydligt vad ”Ohm-styrka” faktiskt är och vad det betyder för din E-cigarett.

Helt konkret är ”Ohm-styrka” storleken av det elektriska motståndet, eller en beteckning för hur ”fritt” elektricitet har möjligheten att flöda igenom något. Ohm kan också beskrivas med detta tecken: Ω

När vi använder ”ohm” inom e-cigaretter och tillbehör, rör det sig som vilken typ av värme förångaren/coilen ska generera för att förånga vår E-juice.

Det är 2 faktorer som bestämmer hur varm coilen blir: Volt-styrkan från batterier och Ohm-styrkan på det som finns ovanför batteriet. En högre Volt-styrka från batteriet och en lägre Ohm-styrka från förångaren/coilen kommer skapa mer värme i förångaren/coilen för att förånga E-juicen. Värme som är producerad av förångaren/coilen kommer förstärka smaken av e-juicen, öka mängden av ånga och förbättra din allmänna upplevelse med E-cigaretter.

Genom att använda oss av Ohm-skalan kan vi finjustera vilka produkter som passar bäst med de batterier vi säljer – på så sätt uppnår vi den bästa mängd av ånga och den bästa smakupplevelsen.

 

Låt oss ta ett exempel med 2 likadana vätskebehållare ifrån samma producent, enda skillnaden är att deras förångare/coils är i olika Ohm-styrkor.

 

1) Låg Ohm-styrka: 1-1.8 Ohm                  2) Standard Ohm-styrka: 2.2-2.8 Ohm

 

Vad betyder Ohm och Volt 

Som du kan se så är det tydliga för- och nackdelar.

Du sitter säkert och säger för dig själv, ”Vilken Ohm-styrka och coil ska jag beställa?”

Jag kan med säkerhet säga att det inte finns något konkret svar på den frågan. Det kanske handlar om vad du själv föredrar, sen beror det mycket på din utrustning och E-juice. Normalt så kommer en låg Ohm-styrka ge dig den bästa smakupplevelsen och producera mest ånga. Det finns dock gränser för hur hög Volt-styrka och hur låg Ohm-styrka man kan använda tillsammans. I tabellen under kan du se vilka styrkor som passar bäst ihop. För en låg Ohm-styrka med en för hög Volt-styrka kommer göra din E-cigarett alldeles för varm, medan en för hög Ohm-styrka med en låg Volt-styrka kommer resultera till att produktionen av ånga blir minimal. Vi rekommenderar att du håller dig inom den gröna zonen.

ohm och volt tabellPosted in: E-Cigaretter
2018-09-20