Chat with us, powered by LiveChat

Snabb leverans

Alltid fri frakt

4,7 stjärnor på Trustpilot

Blog

 • En snabbguide till e-cigaretter

  En snabbguide för nybörjaren

  Vad är en e-cigarett och varför är de så populära? Om du är helt ny på e-cigaretter, eller kanske bara känner till dem genom nyhetsartiklar, så kan hela konceptet vara förvirrande för att minst säga. Vi har därför gjort en kort introduktion till e-cigaretter, så att du snabbt kan bilda en översikt.

  Så här fungerar en e-cigarett

  Strukturen för en e-cigarett kan variera mycket. I grund och botten består de av ett batteri, en tank och en coil / brännare. Batteriet ger ström till tanken och coilen. Tanken är monterad på batteriet. Detta fylls med e-juice, och i tanken finns antingen en förmonterad brännare (även kallad "coil") eller en lös coil, som kan tas bort och bytas ut när den inte längre kan ta upp vätska. Vätskan sugs upp / in i brännaren och värms upp, så att vätskan omvandlas till ånga.

  E-juice

  E-vätska eller e-juice är den vätska du fyller i e-cigaretten. När e-vätskan värms, skapas ånga för att andas in. Det finns ett hav av varianter, smaker, PG / VG-förhållande, nikotinstyrka, etc. E-juice finns bland annat tillgängligt som förblandad e-juice och shortfills. Du kan därför blanda din egen vätska nerifrån och upp, bara för att få exakt den komposition du vill ha. Det enklaste är dock att välja en förblandad e-juice om du är ny med att vejpa.

  Vad är PG/VG?

  E-juice består av PG (propylenglykol) och VG (vegetabiliskt glycerin). Vilket förhållande du ska välja beror på dina egna preferenser och vilken tank du använder. Ett högt VG-innehåll ger en tjockare vätska, mindre halsriv och mer ånga. Däremot ger ett högt PG-innehåll en tunnare vätska, med mer smak och mer halsriv.

  De flesta nybörjare föredrar en vätska på 30 VG. eftersom det ger en känsla mer som en vanlig cigarett.

  Vilken nikotinstyrka ska jag välja?

  Vilken nikotinstyrka som passar dig beror på hur mycket du normalt röker. Du kan följa vår nikotinguide här och eventuellt se vad som fungerar bäst för dig:

  0 mg - Innehåller ingen nikotin, endast smakarom.

  6 mg - För dig som röker mindre än 10 cigaretter om dagen.

  12 mg - För dig som röker ca. 10-15 lightcigaretter om dagen.

  18 mg - För dig som röker ca. 20 cigaretter om dagen.

  Det är viktigt att du börjar på en nikotinnivå som täcker ditt behov av nikotin, för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att kunna släppa cigaretterna. Du kan sedan långsamt minska nikotinstyrkan tills du förhoppningsvis är helt fri från ditt nikotinberoende.

  Vilken e-cigarett ska jag välja?

  Utbudet av e-cigaretter är oändligt och det kan vara svårt att räkna ut vilken modell man ska välja som nybörjare. I allmänhet skulle det vara en bra idé att börja med en av de mer enkla modellerna, liksom en modell som ger en liknande upplevelse som av en normal cigarett. Vi har valt några modeller som våra kunder är särskilt nöjda med. Dessa har vi satt ihop till ett Sluta Röka-paket.

  Du hittar våra paket för rökavvänjning HÄR.

  Du kan läsa vår fullständiga nybörjarguide HÄR.

  2020-04-30
 • 10 frågor som alla E-cigarett nybörjare behöver svar på

  10 frågor som alla E-cigarett nybörjare behöver svar på

  Är du ny till E-cigaretter? Eller har du inte ens börjat med dem än? Då har du säkert några frågor du önskar svar på.

  Posted in: E-Cigaretter
  2018-10-22
 • Vad betyder Ohm och Volt?

  Vad betyder Ohm och Volt?

  När du har kollat runt efter vätskebehållare och förångare/coils, har du garanterat stött på ”Ohm”-styrka. Många av våra vätskebehållare och förångare finns att köpa i olika Ohm-styrkor. Självklart ska du i förväg veta vad Ohm är, det kan dock vara förvirrande, du kanske bara önskar få prova våra nya vätskebehållare eller vill byta förångaren/coilen. Jag vill försöka i denna guide, förklara tydligt vad ”Ohm-styrka” faktiskt är och vad det betyder för din E-cigarett.

  Posted in: E-Cigaretter
  2018-09-20
 • E-Pipor - Allt du behöver veta!

  E-Pipor - Allt du behöver veta!

  Traditionella tobakspipor har varit det äldsta sättet att röka tobak på. En e-pipa har samma formfaktor som en traditionell tobakspipa men används för att vejpa e-juice med hjälp av elektronik. Den består av en skål, skaft och munstycke precis som originalet. 

  #E-cigaretter , #E-Pipor
  Posted in: E-Pipor
  2018-09-19
 • E-cigarett biverkningar - Vad alla ångare borde veta

  E-cigarett biverkningar - Vad alla ångare borde veta

  #E-cigaretter , #Hälsa
  Posted in: Hälsa
  2018-09-05
 • E cigg butik Västerås

  E cigg butik Västerås

  Västerås är en stad med några fysiska återförsäljare av e cigaretter, men om du vill köpa en ny e cigg, behöver du inte besöka en eller flera fysiska butiker. Du kan med fördel att handla hos en e-handlare istället. Det finns massor av fördelar med detta. Bland annat erbjuds du ett bätre sortiment, lägre priser och det kräver inte så stor ansträngning för dig som kund. Elekcig.se säljer och levererar e cigg och tillbehör till kunder i Västerås, så varför skulle du missar våra många erbjudanden?

  #E-cigaretter , #E-Vätskor
  Posted in: E-CigaretterE-VätskorShortfillsAromerTankarModsCoilsTillbehör
  2018-09-05
 • E cigg butik

  E cigg butik

  Du hittar svar på detta genom att gå på en promenad i ditt område där det sannolikt kommer att finnas en eller flera butiker som säljer e cigaretter. Men förvänta dig inte att du hittar ett stort urval av e cigaretter i fysiska butiker, eftersom de flesta affärer är mycket små och har därmed ett begränsat utbud.

  #E-cigaretter
  Posted in: E-CigaretterE-Vätskor
  2018-09-04
 • E cigg butik Södertälje

  E cigg butik Södertälje

  Det har under många år varit möjligt att köpa e cigaretter i fysiska butiker, om du bor i Södertälje eller i omnejd kring staden. Det finns dock ingen anledning till varför du ska känna dig tvingade att handla i din lokala butik, då det finns mängder av bra e-handlare som säljer e cigg online. Här får du en genomgång om vilka fördelar det finns med att handla dina e cigg online. 

  #E-cigaretter , #E-Vätskor
  Posted in: E-CigaretterE-PiporE-VätskorShortfillsAromerTankarCoils
  2018-09-01