Blogg - Allt inom E-cigg & Vaping!

Hur ofta byter du ut din e-cigarett?

Hur ofta byter du ut din e-cigarett?

Det har aldrig varit så populärt att vejpa som det är just nu, och vi här på Elekcig kan lätt förstå det. Att vejpa e-cigarett är både enkelt och smart, och e-cigaretterna har den tydliga fördelen att de är ett mycket bättre alternativ istället för de vanliga cigaretterna med de skadliga kemikalierna.

Är du nybörjare, eller kanske du redan har bekantat dig med de e-cigaretterna, då kan det också vara så att du kontinuerligt har haft några obesvarade frågor när det gäller vejpandet.

Det kan bland annat vara frågor som kan handla om hur du blandar din egen e-vätska, men det kan också vara frågor som handlar om insidan av din e-cigarett. Till exempel frågor om förbrännaren som sitter inne i din e-cigarett tillsammans med ett litet batteri och en tank för din e-vätska.

Vad finns i min e-cigarett?

En e-cigarett består av 3 olika delar, en behållare för e-vätskan, ett batteri och en brännare, som också kallas för coil. Tanken inuti är den del som behåller e-vätskan och batteriet är gjord för att ge ström så att din e-cigarett kan tändas.

E-vätskan finns i en mängd olika smaker och dofter och kan till och med erhållas både med och utan nikotin. Den unika vätskan är baserad på två viktiga saker - PG propylenglykol och VG glycerin. Båda måste användas för att skapa den ångan som kommer när du vejpar på din e-cigarett.

Hur fungerar en coil?

Coil är den del av din e-cigarett som värmer upp den e-vätska som du har valt för din e-cigarett. coilen består av bomull, som är insvept i en tunn metalltråd. Det är viktigt att bomullen får i sig vätska innan du använder e-cigaretten. Om du inte ser till att bomullen är helt blöt kan du riskera att coilen bränner ihop och att ångan får en bränd smak när du vejpar.

Vad som händer inuti e-cigaretten när du slår på knappen är att e-vätskan strömmar från tanken in i coilen, vilket gör att vätskan i bomullen förångas. Eftersom om du har använt e-cigaretten ett par gånger kallas en tumregel ca 2-4 veckor, att coilen måste bytas ut mot en ny.

Det är ganska lätt att veta när det är dags att byta, eftersom både smaken och mängden ånga kommer att minska i styrka när e-cigaretten används.

Hur man byter coil i din e-cigarett

Du behöver inte byta ut din coil då och då. Men lyckligtvis är det en enkel sak att göra själv. Vanligtvis varar en coil cirka 2-4 veckor. Coilen kan köpas i bulk, så se till att du har några bitar som ligger i en låda hemma, så att du inte behöver gå ut och köpa en ny coil.

Att byta ut en coilen är ganska enkelt, så här är en liten guide:

  • Börja med att skruva av coilen i e-cigaretten
  • Ta ut coilen
  • Lossa nu coilen och basen
  • Då kan du nu skruva i den nya coilen i basen, och då är du redo att vejpa igen.

Hur får jag min brännare att hålla så länge som möjligt?

Naturligtvis vill du att din brännare ska hålla så länge som möjligt, så här är ett antal saker du kan göra själv för att förlänga dess livslängd. Först och främst, och innan du igång din e-cigarett, är det viktigt att du alltid ser till att bomullen som finns i spolen är helt indränkt av den valda e-vätskan. Om du inte ser till att bomullen är helt fuktig så skadas coilen och du får en bränd smak när du vejpar.

På vissa e-cigaretter är det till och med möjligt att skruva upp och ner watteffekten, alla brännare mäts i watt. Beroende på vilken brännare du har i din e-cigarett finns det ett minimum och ett maximum när det gäller wattstyrka. Här måste din e-cigarett vara minst 30w och maximalt 70w, annars minskar coilen livslängden avsevärt. Det är därför viktigt att du alltid är medveten om att coilen varken är över eller under det rekommenderade watt värdet.

Välj en e-vätska som är bra för din coil

Valet av din e-vätska har också något att säga när det gäller coilens livslängd. Vissa e-vätskor är dåliga för förbrännaren, till exempel de söta vätskorna med fruktsmak. Men smaken av mynta eller lakrits kan också hjälpa till att förstöra din coil.

Vad som händer med de söta vätskorna är att metalltråden som finns i förbrännaren och runt bomullen karamelliseras och därigenom förhindrar en optimal avdunstning av e-vätskan.

Dagligt slitage på coilen minskar livslängden

Eftersom du regelbundet använder din e-cigarett, troligtvis också varje dag, kommer det naturligtvis också att bli en daglig slitage på coilen. Ju mer du vejpar och ju högre effekt du använder när du vejpar, desto snabbare slits din coil i e-cigaretten.

Om din e-cigarett har en bränd smak eller om den har slutat producera den mängd ånga den vanligtvis har, är det dags att byta ut coilen mot en ny.

Vilken coil passar min e-cigarett?

Om du är osäker på vilken coil som passar din e-cigarett, är det enklaste sättet att titta på förpackningen som medföljde när du köpte din e-cigarett. Om du inte har sparat förpackningen och därför fortfarande är osäker kan du alltid kontakta vår hjälpsamma personal.

Om du försöker hitta en själv kan det vara svårt att ta reda på vilken som är rätt för dig. Om du också är ny i vejp världen kan det till och med vara svårt att navigera runt de många olika produkterna.

En bra idé är att söka efter din e-cigarett i vår butik. Här visas vanligtvis olika spolar i sökresultaten som matchar den valda e-cigaretten, och därför kan du välja en variant som passar perfekt med din egen e-cigarett.

Logga in