Blogg - Allt inom E-cigg & Vaping!

Varför smakar min E-cigg bränt?

Varför smakar min E-cigg bränt?

Smakar din e-cigg bränt? Läs mer här om orsakerna och vad du kan göra för att säkerställa vad som är problemet

E-cigaretter är ett populärt alternativ till traditionella tobaksprodukter på grund av deras lägre hälsoeffekter och möjligheten att justera nikotininnehållet. Men ibland kan en bränd smak uppstå, vilket kan förstöra den totala upplevelsen.

En bränd vape coil upplevs som en obehaglig och bitter smak i munnen. Smaken kommer från den förbrända e-juicen som har samlat sig på den uppvärmda coillen. Det kan också orsaka en rökig eller rökig lukt och kan vara skadligt om det andas in. En bränd coil kan också påverka prestandan hos din vape-enhet och leda till en sämre vapesession.

För att undvika brända coiler är det viktigt att använda rätt wattal, inte att överdriva vapesessionen och regelbundet rengöra och byta ut coillen.

Det finns flera orsaker till en bränd smak i en e-cigarett, här är de vanligaste:

För hög värme på el-cigaretten

Ett för högt värmeindex kan orsaka bränd smak eftersom det leder till att e-juicen förångas för fort och bränns. För att lösa detta problem, justera watten på din e-cigarett eller använd en e-juice som passar bättre till låg effekt.

Dålig kvalitet på e-juice

Om du använder e-juice av lägre kvalitet kan det innehålla skadliga tillsatser som kan orsaka bränd smak. Välj alltid e-juice från pålitliga tillverkare och kontrollera alltid innehållsdeklarationen.

För många puffar på kort tid

Om du tar för många puffar på kort tid kan det leda till en överhettad enhet och därför en bränd smak. Låt din enhet svalna mellan puffarna för att förebygga detta problem. Försök att inte ta allt för djupa bloss

Förbrukad coil

Coils har en begränsad livslängd och behöver bytas ut regelbundet. Om du använder en förbrukad coil kan det leda till en bränd smak. Byt ut din coil så fort du märker en förändring i smaken.

Följ dessa steg för att förebygga en bränd smak i din e-cigarett:

  1. Använd högkvalitativ e-juice
  2. Justera watten på enheten
  3. Låt enheten svalna mellan puffarna
  4. Byt ut coilen regelbundet

Genom att följa dessa steg kan du njuta av en utmärkt smak från din e-cigarett utan bränd smak.

Hur man väljer rätt e-juice för din e-cigarett

Valet av e-juice är avgörande för din upplevelse av e-cigaretten. Här är några saker att tänka på när du väljer rätt e-juice:

Nikotininnehåll

Nikotininnehållet i e-juicen kan variera från helt nikotinfri till höga nivåer. Välj ett nikotininnehåll som passar dina behov och önskemål.

Smak

Det finns många olika smaker att välja mellan, allt från frukt till kakor och tobak. Provsmaka flera olika smaker för att hitta din favorit.

Det finns ett stort utbud av smaker av e-juice, inklusive fruktiga, söta, minty, tobaks- och dessertsmaker. Några av de mest populära fruktiga smakerna inkluderar jordgubbar, vindruvor, mango och ananas. Söta smaker inkluderar vanilj, karamell och smultron. Minty smaker inkluderar mentol och peppermint.

Tobaksmaker är vanliga, inklusive smaker som rökig tobak och Virginia-tobak. Dessertsmaker inkluderar choklad, kakor och smaker som tiramisu och pannkakor med sirap. Många e-juice-tillverkare erbjuder även unika blandningar av smaker, som frukt och mint eller frukt och söt glass. E-juice-smaker är tillgängliga i en mängd olika nikotinhalter och e-juice-styrkor.

Propylenglykol (PG) och Vegetabilisk Glycerin (VG)

E-juicen kan innehålla en kombination av PG och VG. PG ger en starkare smak, medan VG ger mer moln och är mildare på svalget. Välj en kombination som passar dina preferenser.

VG (Vegetable Glycerin) och PG (Propylenglycol) är två vanliga ingredienser i e-vätskor som används i e-cigaretter och vapes. VG är en söt, tjock och trögflytande vätska som producerar mycket ånga, vilket gör den populär för "molnjakt". Den har en lätt söt smak och används som fuktbevarande medel i många livsmedel och personliga hygienprodukter.

PG, å andra sidan, är en tunnare vätska som ger en kraftigare halsträff och används som bärare för smakämnen i e-vätskor. Det används också som konserveringsmedel i många livsmedel och personliga hygienprodukter. I allmänhet kan e-vätskor ha olika förhållanden mellan VG och PG, med hög-VG e-vätskor som producerar mer ånga och en jämnare träff, och hög-PG e-vätskor som producerar mer smak och en starkare halsträff.

Tillverkare

Välj e-juice från pålitliga tillverkare som har godkända tester och har en god rykte. Undvik produkter från okända tillverkare eller billiga alternativ som kan innehålla skadliga tillsatser. Några av våra främsta och bästa tillverkare av E-juice:


Vill du läsa mer om ämnet? läs mer på cigge.se uppskattade blogg om e-cigg och vejping

Logga in