Blogg - Allt inom E-cigg & Vaping!

5 vanliga nybörjarfrågor

5 vanliga nybörjarfrågor

Är du ny på e-cigaretter? Eller har du inte ens börjat med dem än? Då har du förmodligen några frågor du vill ha svar på. 

1. Är e-cigaretter säkrare än att röka?

Det finns många fördelar med att vejpa jämfört med vanliga cigaretter, det finns betydligt färre gift i en elektronisk cigarett än i en vanlig. Vanliga tobakscigaretter innehåller 7 000 kemikalier, varav många är giftiga. Även om vi inte vet exakt vilka kemikalier som finns i e-cigaretter, Michael Blaha (chef för klinisk forskning vid Johns Hopkins Ciccarone Center for the Prevention of Heart Disease) säger "det finns nästan ingen tvekan om att de utsätter dig för färre giftiga kemikalier än traditionella cigaretter."

2. Vad behöver man för att börja vejpa?

Innan du börjar vejpa behöver du de rätta verktygen, till exempel en vape -enhet och vape juice. Vi rekommenderar att du lägger lite tid på att titta på olika produktrecensioner och recensioner från användare för att vara säker på att du köper en produkt av hög kvalitet för att förhindra skador. Om du frågar oss rekommenderar vi Joyetech EGO AIO ECO eller Vaporesso | PodStick | kit till att börja med.

3. Men vad är skillnaden mellan PG och VG?

Ju högre VG det är i e-vätskan, desto mjukare smak, utan en stark "Throat hit". Å andra sidan är högre PG e-vätskor kända för att bättre efterlikna känslan av att röka en traditionell cigarett.

4. Vilken nikotinstyrka på e-vätskan ska jag välja?

0mg nikotin - Den nikotinfria e-vätskan är idealisk för de sociala rökarna som bara använder cigaretter när de är ute.

3mg nikotin - Detta är ofta det idealiska sista steget för dem som försöker sluta röka eller som redan har minskat sin konsumtion till nästan ingenting.

6mg nikotin - Den här nikotinstyrkan är för dig som brukar cirka tio cigaretter om dagen - beroende på vilken styrka du är van vid kan du dock ha det bättre med 3 mg.

12mg nikotin - Perfekt för den genomsnittliga rökaren som röker upp till ett paket om dagen. Detta är ett bra ställe att börja vänja sig vid vape samtidigt som du får tillräckligt med nikotin för att tillfredsställa suget.

18mg nikotin upp till 20mg nikotin - Detta är en hög nikotinstyrka för dem som brukar ett stort antal cigaretter, upp till och över ett paket om dagen.

5. Vilket är det bästa valet om man älskar stora moln?

Om du vill ha stora moln när du vejpar, bör du välja en e-cigarett som du kan justera till exempel (W) watteffekt. E-vätska med högre innehåll av VG ger en fylligare ånga och därmed mer ångmoln.

 

Logga in