Leveransmetoder

 • Sverige
  När du handlar på Elekcig.se har du alltid fri frakt när du väljer leveransmetoder Bring Leverans och MTD / Early Bird hemleverans. Elekcig har inget minsta ordervärde. På Elekcig.se lägger vi stor vikt vid att kunna skicka varorna så snabbt som möjligt. Om din beställning ska skickas samma dag måste den vara klar senast 15.00 på vardagar, för leverans hos Bring och MTD.
  Bring Leverans 
  Bring Leverans sker inom 2-4 arbetsdagar och du kan enkelt spåra ditt paket, hela vägen till närmaste paketbutik.
  Bring hemleverans
  Ta hemleverans  då sker leveransen inom 2-4 arbetsdagar och du kan enkelt spåra ditt paket. Hemleverans kostar 69 kr.
  MTD/Early bird hemleverans 
  MTD / Early Bird hemleverans sker inom 2-4 arbetsdagar och du kan enkelt spåra ditt paket. Early bird arbetar på natten och därför ser de till att det du beställde levereras nästa morgon direkt till din brevlåda. Därför kan du gå upp när det passar dig och ditt paket kommer att levereras till adressen.
 • Utlandet
  Norge
  Bring
  Servicepaket med spårning: 69kr Express servicepaket: 89kr hemleverans med spårning: 149kr. Du kan hitta våran norska hemsida här.
  Tyskland
  Du kan handla på våran tyska hemsida här.
  Danska
  Du kan handla på våran danska hemsida här.

Retur

 • Hur returnerar jag?
  Din order skall skickas tills oss utan onödig försening och senast 14 dagar efter att du har meddelat oss att du ångrar ditt köp. Det går ej att göra byten när produkter kommer i retur.
  1. Du ska först fylla i vår returblankett, skriva ut den och lägga i paketet.
  2.  Du kan hitta blanketten hos kundservice på Support@elekcig.se 
  3. Skriv ut paketlabel från en skrivare 5. Sätt fast label på paket. Undvik att sätta tejp över streckkoden.
  4. Lämna in ditt paket på ett postkontor
  5. När vi mottagit ditt paket kommer det så fort som möjligt ske en återbetalning till det kort du gjorde det ursprungliga köpet med. Inom 14 dagar från att paketet är sänt och allting är bekräftat kommer du få pengarna tillbaka på ditt konto.

Reklamationer

 • Hur reklamerar jag?
  Hos Elekcig har du 2 års reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller endast för produkter med eventuella produktionsfel. För alla produkter gälleratt allmänt slitage inte är en giltig orsak för reklamation. När du vill åberopa en reklamation ska du skicka ett mail till våran kundtjänst på email: Support@elekcig.se.
  I fall du ringer in till oss kommer du bli vägledd till att göra reklamationen över e-mail, då detta är våran standardprocedur. I detta e-mail ska det framgå ditt ordernummer, en kort beskrivning av problemet och om det är möjligt en bifogad bild. Ifall din reklamation är berättigad, står vi för dina fraktkostnader. Varan ska dock alltid skickas tillbaka i ordentligt emballage och kom ihåg att ta ett kvitto på försändelsen så vi kan ersätta dina fraktkostnader.

Frågor om E-juice

 • 1. Fakta om e-juice
  E-juice är den vätskan du fyller din e-cigarett med. När du använder din e-cigarett kommer coilen att värma upp denna vätska så att den förångas - det vill säga ångan du andas in. Det finns nästan oändliga varianter, både vad gäller smak, PG / VG-förhållande, nikotinstyrka, etc. E-juice är termen som oftast används för färdigblandad vätska och är den enklaste lösningen. Andra föredrar att blanda vätskan själva, eftersom det ofta är billigare och ger större möjligheter att anpassa vätskan till sina egna preferenser. Alla vätskor som innehåller nikotin säljs i 10ml flaskor, enligt EU-lagstiftning. Dessutom tillåts endast e-vätska med max 20 mg nikotin att säljas.
 • 2. Blanda själv
  Många väljer att blanda sina egna vätskor, både för att det ofta är billigare och för att det gör det möjligt att anpassa vätskan efter ens preferenser.För att blanda själv, använd VPG-bas (vätska utan nikotin och smak), nikotinbas (vätska med nikotin) utan smak) och arom, som är aromen. Hur mycket av varje del du ska använda beror på vilken arom du använder, hur mycket du vill blanda, vilken nikotinbas du har och vilken slutstyrka du vill ha.
 • 3. PG/VG förhållande
  PG (Propylene Glycol) och VG (Vegetable Glycerin) är den vätskan som huvudsakligen e-juicen består av. Vilketförhållande som passar dig beror på dina preferenser ochvilken tank du använder. Ett högt VG-innehåll ger en tjockare vätska, mindre halsriv och mer ånga. Däremot ger ett högt PG-innehåll en tunnare vätska, med mer smak och mer halsriv.Inte alla tankar / coils är kompatibla med alla PG / VG-villkor. I princip är en högbeständig coil bättre lämpad för en vätska med lågt VG-innehåll. Om du har en coil med lågt motstånd kommer du som utgångspunkt att få det bästa resultatet med hög VG-vätska. De flesta nybörjare föredrar en vätska på 70 PG. eftersom det gör att det känns mer som en vanlig cigarett.
 • 4. Vad är en shortfill?
  Shortfills, eller Shake & Vapes som de också kallas, är en typ av e-juice som fortsätter att bli alltmer populär. En shortfill är en flaska med e-juice med smak, men utan nikotin. Flaskan är inte helt fylld, så det finns plats för en eller flera nikotinbaser att fyllas på med för att uppnå den önskad nikotinstyrkan. Fördelarna med shortfills är att du kan få större mängder förblandad e-juice än att köpa e-juice som är färdigblandad, som bara finns i 10 ml flaskor. Därför är de i många fall också billigare per ml än förblandad e-juice. De fungerar därför som en fin mellangrund mellan färdig e-juice och vätska blandad från grunden.
 • 5. Vilken nikotinstyrka passar mig?
  Vilken nikotinstyrka som passar dig beror på hur många cigaretter du vanligtvis röker. Vi har skapat en nikotinguide som visar vilken nikotinstyrka som motsvarar den dagliga konsumtionen av cigaretter:0 mg - Innehåller ingen nikotin, endast smakarom. 6 mg - För dig som har rökt mindre än 10 cigaretter om dagen.12 mg - För dig som röker ca. 10-15 lätta cigaretter om dagen. 18 mg - För dig som röker ca. 20 cigaretter om dagen.Det är viktigt att börja på en nikotinnivå som helt uppfyller ditt behov av nikotin, för att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att kunna sluta med cigaretterna. Därefter kan du sakta gå ner i nikotinstyrka tills du förhoppningsvis blir helt fri ifrån ditt nikotinberoende
 • 6. Vad är skillnaden mellan nikotinsalt och nikotinbas?
  Nikotinet extraheras ifrån tobaksblad och är i sin renaste form ganska svag. Därför använder du metoden som kallas fri-basering, där du lägger till nikotinammoniak för att göra det lättare och snabbare att absorberas i kroppen. Det är metoden som fortfarande används på nikotinshots / nikotinbaser. Det tar ca. 20-30 minuter innan fri bas absorberas i kroppen, man upplever inte samma nikotin "kick" som upplevs med vanliga cigaretter. Däremot har den en ganska lång livslängd i kroppen.Nikotinsalt tillsätter inte ammoniak och förvaras därför i en renare form. Å andra sidan läggs det till andra kemiska ämnen som ökar nikotinnivåerna avsevärt. Detta resulterar i avdunstning av nikotinsalt vid lägre temperaturer, det är därför det är särskilt lämpligt för transportsystem. Nikotinsalt absorberas direkt i kroppen, så du kommer att uppleva samma nikotin ”kick” som av cigaretter när du vejpar nikotinsaltet. I sin tur försvinner den också snabbare ur kroppen. Nikotinsaltet ger också en mycket mindre halsriv än nikotin från fribas.Nikotinsalt är bäst lämpat för transportsystem eller milda spjäll, eftersom effekten är för stor för t.ex. subohm.
 • 7. Hur ska jag lagra min e-vätska?
  Du får den bästa e-juicen genom att förvara den på bästa möjliga sätt. Därför rekommenderar vi att du förvarar den på en mörk, sval och torr plats.
 • 8. Hur länge varar min e-vätska?
  Din e-juice innehåller livsmedelsprodukter och har därför en minimal hållbarhetstid. Du bör därför vara medveten om att vätskorna är känsliga för värme. Men hållbarheten varierar beroende på hur du lagrar den. Hållbarheten för e-vätska är cirka 6 månader, men du kan förlänga hållbarheten till 8 månader om du förvarar den i kylen. Du kan förlänga den ytterligare, nämligen 2 år i frysen. Se alltid till att e-juicen är på en säker plats utom räckhåll för barn. Om du upplever missfärgning betyder det inte att den inte kan användas - det är helt enkelt på grund av hur du lagrar e-vätskan. Om du glömmer att skruva på locket kan din e-juice förlora den sin smak och nikotinstyrka. Detta kan bero på att nikotinet börjar oxidera när det utsätts för syre. Förvara det därför på ett svalt ställe och borta från solljuset.
 • 9. Vad gör jag med utgången e-juice?
  E-juice får inte hällas direkt i diskbänken, eftersom det inte är bra för miljön eller grundvattnet. Därför rekommenderar vi att du antingen häller den i kattströ så att den kan suga vätskan, eller häll det genom ett kaffefilter. När det har sugit upp allt vätska kan du slänga det i papperskorgen.

Frågor om tankar och brännare

 • 1. Vad är Sub-Ohm?
  Sub-Ohm har blivit mer och mer populärt med åren, och det beror på att det möjliggör en verklig ”cloudchaser” upplevelse. Detta har emellertid också sin nackdel när det gäller stor ångproduktion, eftersom vätskekonsumtionen ökar eftersom varje sug kräver mycket mer e-juice än vanligt. Dessutom är det svårt att beräkna sin konsumtion av e-juice, eftersom det beror på hur ofta man använder e-cigaretten. När du vejpar på en sub-ohm-tank kommer du att upptäcka att luftmotståndet är lågt och du andas in direkt i lungorna. Sub-Ohm är också känt för att ge en äkta smak av den e-juice som du har applicerat på tanken. Tankarna är gjorda av starkare material så att de klarar en hög belastning. En Sub-Ohm-tank definieras; När spolens motstånd är under 1 Ω. Du kan hitta vårt urval av Sub-Ohm-tankar här.
  1. Vad ska jag vara särskilt uppmärksam på i sub-ohm-tankar?
  • Innan du väljer en sub-ohm-tank ska du vara medveten om att inte alla batterier och tankar passar ihop. När du har en spole på mindre än 1 Ω måste du ha ett motsvarande batteri som kan hantera det. Därför bör du tänka på att du behöver ett batteri med hög effekt (watt), vanligtvis är det en mod. Dessa går vanligtvis upp till 20W, 30W och 50W – det är då Sub Ohm Coils presterar på sitt absolut bästa. Du kommer därmed att uppleva ett närmare ångmoln, bättre smak och ännu bättre, nämligen utsöndring av nikotin. Detta innebär också att vejpare som börjar med Sub-Ohm-tankar oftast går in i en lägre nikotinhalt i sin e-juice - här rekommenderar vi 6 mg. nikotin. Om du har några frågor om vilka tankar och batterier som fungerar tillsammans, vänligen kontakta oss 71 99 67 30.
 • 2. Min tank smakar bränt
  Alla vejpare känner till problemet med att coilen bränner slut. Detta händer som ett resultat av att spiralen upphettas utan tillsats av e-juice. Detta får vadden att brinna, vilket ger dig en ful, bränd smak i munnen. När den brända smaken är där, vet du att du måste antingen byta coil eller tank.
  1. 1  Mini-guide för att undvika bränd smak
  • När du använder din nya coil är det mycket viktigt att den först "fuktas" med e-juice. Vattnet i brännaren måste fuktas igenom annars kan det vara för torrt eftersom det inte lyckats suga åt sig tillräckligt med e-juice. Då slutar du med att bränna coilen och få en bränd smak. Vi rekommenderar att du låter veken suga e-juice i minst 15 minuter innan du använder den.   Dessutom kan du också påskynda processen genom att fukta veken i coilen innan du lägger den i tanken. Det finns en öppning på sidan eller toppen av coilen, beroende på vilken variant du har. Vi rekommenderar 3-5 droppar juice, men du måste vara helt säker på att veken inte kan suga längre.
  1. 2 Varför smakar min tank bränt?
  • Det finns många olika skäl till varför din tank smakar bränt, men här är de vanligaste orsakerna:
  • 1.     E-Juice: Vätskans tjocklek är viktig om du vill uppleva en bränd smak. Vissa brännare är inte gjorda för en mycket tjock vätska, så detta bör noteras. E-juice finns i de mest kända blandningsförhållandena 50VG / 50PG eller 70VG / 30PG. Du måste vara medveten om huruvida dina hål i brännaren är små eller stora. För små hål rekommenderar vi att du använder 50VG / 50PG vätska - och för stora hål rekommenderar vi 70VG / 30PG vätska. Om du har säkerställt allt från vår miniguide och tagit ett lite milt sug där det smakar bra till en början, men börjar smaka bränt, kan e-juicen vara för tjock. Vi vill också göra dig medveten om att vissa vätskor, särskilt mycket mörka och söta, också kan få en bränd smak.
  • 2. Watt: Du kan skruva upp och ner effektstyrkan för din e-cigarett - bättre känd som minimum och max för hur du ställer in din e-cigarett. Du kommer att upptäcka att det kommer att smaka bränt om det inte är mellan maximalt och minimalt watt. Var därför medveten om wattinställningen. Vi rekommenderar att du vejpar åtminstone det rekommenderade effektintervallet när du startar din nya e-cigarett - och sedan kan du växla upp den mer och mer. Du måste ha tålamod och ge det lite tid att komma igång så att du kan få den bästa vejpupplevelsen och ta reda på vilket watt område som är bäst för dig.
  • 3. MTL eller DL: Du måste vara uppmärksam på hur du suger på din e-cigarett - eftersom det kan påverka om din spole smakar bränd eller inte. Du kan vejpa mun-till-lungsug eller direkt-lung-sug. Här bör du vara medveten om din e-cigarett är byggd för antingen MTL eller DL. MTL har en högre Ohm, medan DL har ett lägre motstånd. Vi måste dock påminna er om att ju högre motståndskraften är i din e-cigarett, desto intensivare sug kommer du att få. Därför, om du säger hårt, kommer din coil att pressas för mycket i termer av vad den är byggd för.
 • 3. Hur rengör jag min tank?
  Det är en bra idé att rengöra din tank på grund av hygieniskt aspekter. Detta kan ge dig en bättre smak och dina coils kommer att hålla lite längre. När en tank är tom på e-juice, börjar veken brännas vilket kommer att ge en bränd smak. Därför bör du rengöra din tank regelbundet så att du inte råkar ut för detta scenario.
  Tips för rengöring av din tank
   
  1.  Dela först upp din tank i så många delar du kan. Skölj sedan helt enkelt delarna i ljummet vatten. Låt dem sedan torka helt, på en handduk eller pappershandduk. Vi rekommenderar att du gör det över natten om du har möjlighet. 
  2. Du kan blöta din coil i vodka eller ren alkohol. Undvik bara tvättmedel, inklusive alkohol, etc. - eftersom det är farligt vid förtäring. 
  3. Din tank kommer att vara ren och därmed få en bättre smak eftersom det inte finns någon gammal vätska kvar.
 • 4. Vad gör jag om min tank läcker?
  De flesta kommer att uppleva en läckande tank vid någon tidpunkt, så tänk på att det inte är en katastrof. Därför får du en liten guide så att du förhoppningsvis kan förhindra läckage.
  Tips för att förhindra en läckande tank:
  1. När du fyller tanken med vätska måste du vara medveten om att det är rätt kammare och att du är försiktig. Här är det en bra idé att luta tanken 45 grader när den fylls med vätska. 
  2. Tanken är monterad med flera delar, så se alltid till att alla delar är korrekt monterade och åtdragna. Men var medveten om att de inte behöver vara överspända. 
  3. Kom ihåg att kolla dina O-ringar, det är gummiringarna som finns i alla gängor där delar av tanken möts. Håll utkik efter att dessa är intakta. 
  4. Du kan prova en vätska som har ett högre VG-förhållande, som har en tjockare vätska, men den här är bäst att använda med en av de bästa undertankarna. 
  5. Försök också suga långsammare än du brukar, eftersom hårt sug kan orsaka översvämningar i tanken - och ännu mer än nebulisatorn kan förångas.
 • 5. Vad är skillnaden mellan toppfyllning och bottenfyllning?
  Skruva loss locket på toppen, så att du kan fylla vätska på sidan mellan coilen och tanken. Detta är en fördel eftersom det är lätt att fylla tanken och man bör inte vända allt upp och ner. Vänd tanken upp och ner och fyll sedan på den i botten, du häller den över botten och sedan fyller du vätska längs kanten. Fördelen med detta är att det finns minimal risk för läckage och att du oftast undviker att coilen överflödar under påfyllning. Du hittar vårt sortiment av tankar här.
 • 6. Vilken coil ska jag använda för min e-cigarett?
  Vilken coil du ska använda beror på vilken tank du använder. Varje tank är kompatibel med en eller flera coils, så det är viktigt att vara medveten om exakt vilken typ av coil du kan använda för din tank. Inuti varje e-cigarett och tank bör du kunna se vilken spole som passar den specifika modellen. Om du är osäker, vänligen kontakta vår kundtjänst som försöker besvara dina frågor.
 • 7. Vad betyder ohm?
  Ohm beskriver motståndet du kommer att känna när du suger på din e-cigarett. Om man har ett motstånd på mindre än 0,5 ohm, kallas detta Subhom eller DTL. DTL står för direkt-till-lungan eftersom ångan sugs direkt in i lungorna på grund av det låga ohm-motståndet. Om du väljer en spole med en resistans på över 0,5 ohm, kallas detta MTL, mun-till-lunga. Här suger du först in ångan i munnen och sedan i lungorna. Du kan läsa mer om ohm här.
  MTL kommer närmast känslan av en vanlig cigarett, därför föredrar nybörjare med en coil över 0,5 ohm.
 • 8. Hur ofta ska en coil bytas ut?
  Din coil kommer att slitnas ut över tiden och bör därför bytas ut när smaken på din e-cigarett bränner. Det är ett tecken på att väggen i din coil är bränd och en ny coil behövs. Hur ofta en coil behöver bytas beror till stor del på hur och hur mycket du använder den. Under normal användning varar en spiral vanligtvis 1-3 veckor. Du kan läsa mer om hur du förlänger livslängden på din coil här.
 • 9. Vilken tank passar mitt batteri?
  Vilken tank som passar ett batteri beror på många saker. Först och främst vilken tråd batteriet har. Det är viktigt att du väljer samma tråd som ditt batteri, nästan alla har antingen en eGo eller en 510 tråd. Dessutom finns det några praktiska specifikationer som tankens dimensioner och batteriet som ska passa. Om du är osäker på vilken tank du ska använda, vänligen kontakta oss på info@elecig.se.
 • 10. Vad betyder eGo och 510 trådar?
  eGo och 510 beskriver vilken tråd som finns på batteriet respektive tanken. Tråden är en av de faktorer som avgör vilken tank och batteri som passar ihop. En 510-tråd kan inte användas med en eGo-tråd och vice versa, så det är viktigt att vara medveten om vilken tråd som ska användas.

Frågor om batterier

 • 1. Vad betyder mAh?
  Milliampers per timme, vanligtvis kallad mAh, beskriver batteriets effektkapacitet och är därför ett uttryck för hur länge ett batteri kan räcka mellan laddningarna. Hur många mAh du ska välja beror på hur mycket du vejpar och hur ofta du är villig att ladda ditt batteri.
 • 2. Hur ofta ska jag ladda mitt batteri?
  Det finns flera faktorer som påverkar hur länge ett batteri varar, så det kan vara svårt att ge en konkret uppskattning. Viktiga faktorer inkluderar: Hur och hur mycket du använder ditt batteri Hur du laddar och förvarar ditt batteri Storleken (mAh) och styrkan (Volt) på ditt batteri Vilken volteffekt du använder (endast för VV-batterier) Vätskebehållaren du använder med batteriet  
  Till exempel har ett batteri ofta en längre livslängd om du tar kortare bloss än om du tar mycket långa bloss. Vi har gjort några allmänna uppskattningar av batteriets livslängd som kan förväntas med olika effektkapacitet: 
  650 mah ger cirka ½ dagskonsumtion 
  1100 mAh ger cirka 1 dag konsumtion
  1300 mAh ger cirka 1 till 1 ½ dagars konsumtion 
  1650 mah ger cirka 1 till 2 dagars konsumtion 
  2200 mAh ger cirka 2 dagars konsumtion
 • 3. Hur laddar jag mitt batteri?
  De allra flesta e-cigaretter har ett USB-kontakt. Du kan antingen ansluta den till din dator eller i ett eluttag för att ladda din e-cigarett. Vi rekommenderar dock att du använder en USB-ingång eller ett eluttag med högst 5 Volt DC och 1 Amp, eftersom mer kraftfull utgång kan skada eller i värsta fall skada batteriet. Vissa e-cigaretter och mods har inte ett inbyggt batteri. Här används lösa batterier, som kallas 18650-batterier. För modeller som använder batterifria batterier bör man alltid undvika att ladda batterierna inuti e-cigaretten, men istället ladda dem separat i en batteriladdare.  
  När du köper lös eGo-batterier ingår ingen USB-kabel. Det köps separat och finns tillgängligt här.
 • 4. Vilken inställning ska jag välja på min MOD?
  Temperaturkontroll är viktigt eftersom du får en förbättrad smak av din e-juice. Med TC-Mod får du det bästa av den sista droppen kvar, och så har du effektiviserat din vejpupplevelse med denna MOD.
  Volt (V) och Watt (W)
  Volt är mätenheten för den elektriska spänningen och det är denna spänning som tränger igenom din coil. Ångan blir mer och mer intensiv ju fler volt du lägger till. I de fall där ditt batteri inte har valet om V eller W kommer batteriet vid full laddning att vara 4,2 V. Men de flesta coils har 3,7 V-4,2 V och det är här de fungerar bäst . Om du skruvar batteriet till den lägsta nivån kommer du att upptäcka att coilen är översvämmad. Watt är en måttenhet och den fungerar bäst med den vanligaste tråden (Kanthal). Watt är den valda strömmen som du vill att ditt batteri ska ha och direkt till din atomizer. Ju lägre ohm du har, desto mer kraft tar det för att uppnå samma V. Du kan hitta våra mods här ..   
  Obs. Vatt inställningen kan inte användas med titan- och nickelspolar.  
 • 5. Avfallshantering av batterier (inte i papperskorgen)
  Kom ihåg att batterier inte får kastas direkt i papperskorgen. Det finns ämnen som är skadliga för människors hälsa och miljön. Se därför till att hantera dem ordentligt och kassera dina gamla batterier för etablerade insamlingsstation. Därför är du säker på att batterierna återvinns i enlighet med lagstiftningen och därmed inte skada miljön onödigt.

Kundservice

 • Öppningstider för kundtjänst och livechat
  Kundtjänst: 040-22 13 90
  Måndag-Torsdag 08:30-17:00
  Fredag: 9-15
  Ifalldu ringer utanför öppettiderna ringer vi tillbaka så fort vi har öppnatigen nästkommande vardag. 
  Annars är du alltid välkommen att skicka ettmail med ditt ärende på Support@elekcig.se
 • Hur avanmäler jag mig från nyhetsbrev och sms?
  Du kan närsomhelst avanmäla dig från nyhetsbrevet via länken längst ner i mailet. När du mottager ett sms ifrån oss finns det information hur du bär dig åt för att avregistrera dig från framtida utskick. Annars har du alltid möjligheten att kontakta oss på Support@elekcig.se med dina kontaktuppgifter så tar vi bort dig ur kundregistret.

Rabattkoder och försäljning

 • Rabattkoder och utförsäljning
  På Elekcig.dk kommer det att finnas rabattkoder emellan. Det kommer att finnas rabattkoder som kan ha speciella villkor för att använda den, men detta kommer att utarbetas. Specialerbjudanden och försäljning av varor gäller från det att det publicerades, och därför kan inga återbetalningar göras under rabatten på beställningar som gjorts innan rabattkodens giltighet. Vi måste också påpeka att fel kan uppstå - och här är det upp till kunden och Elekcig.dk att se om detta borde vara ett misstag. Exempelvis om en produkt kostar 0 kr.  

Regler och politik

 • Handelsbestämmelser
  HANDELSVILLKOR FÖR B2B-KUNDER AV Eurobrands distribution AB   
  Dessa försäljnings- och leveransvillkor gäller från och med 1 januari 2020, i alla relationer mellan Eurobrands distribution AB (nedan kallad Elekcig) och kunder hos Eurobrands distribution AB (nedan kallad kunden), såvida inte annat skriftligt avtal mellan Elekcig och kunden. Nedan hittar du allmänna villkor för handel med Eurobrands distribution AB. Vi uppmuntrar kunden att läsa igenom noggrant innan köpet genomförs.
  § 1 Tillämpningsområde 
   Dessa handelsvillkor (nedan kallade villkoren) gäller alla produkter som säljs från Eurobrands distribution AB som B2B-kunder köper. Inklusive telefonavtal, elektroniska köpeavtal, via e-post.
  § 2 Produkter
  De produkter som har blivit sålda är beroende av kundens åsikt och val, om det är eventuella fel i kundens åsikt eller val så tar inte Elekcig ansvar för det. Kunden kan dock alltid kontakta Elekcig och ändra felinmatningen. Detta måste göras inom rimlig tid för att tillgodose eventuella administrativa förseningar. Ifall kunden upptäcker detta för sent är det kundens eget ansvar att meddela detta och därmed kundens ansvar att täcka för extra kostnader.
  § 3 Pris- och betalningsvillkor
  Alla priser är svenska kronor ( SEK ) och är exklusive moms. Beställningen kan antingen beställas via mail, sms eller telefon.   När kunden har gjort en beställning kommer kunden att få en faktura. På denna faktura debiteras alla beställningar 49 SEK i fraktkostnader. Fri frakt tillhandahålls emellertid på beställningar över 2500 SEK. Vid mottagande av fakturan har kunden 14 dagar på sig att betala hela beloppet, om inte annat anges i avtalet. Om fakturan inte är betalas i rätt tid kommer kunden få påminnelser. Vi skickar en påminnelse med en avgift på 60 kr och sedan går den till inkassobolaget som är Likvido APS. Vi måste ta högst 60 kr per person. Påminnelsen blir totalt 60kr. Om kunden bortser från dessa och inte betalar vid förfallodagen förbehåller sig Elekcig rätten att inte skicka en ny order innan betalningen erhålls. Betalning kan göras genom banköverföring eller med faktura. När du betalar med banköverföring kan det ta upp till 1-2 arbetsdagar innan betalningen tas emot. Elekcig skickar endast beställningen när betalningen är mottagen. Om kunden skickar in ett kvitto för betalningen av beställningen, kommer detta vara ett incitament för att beställningen skickas innan betalningen mottas. Om det tillkommer några extraavgifter för banköverföringen så står kunden för de avgifterna.Vi reserverar oss för eventuella stavfel och skrivfel vid beställning.
  § 4 Ångerrätt
  Kunden kan dra sig ur avtalet i enlighet med reglerna för distansförsäljningsavtal och avtal som ingåtts utanför näringsidkaren. Om kunden vill utöva sin ångerrätt måste kunden innan de sju dagarna löper ut lämna ett entydigt uttalande till Elekcig i detta avseende. Uttalande kan göras via telefonkontakt och e-post, där kunden skickas ett ångerformulär, som är det aktuella dokumentet som ska användas för ångerrätt. Vid utövandet av ångerrätten upphör parternas skyldighet att ingå ett avtal. Kundens ångerrätt upphävs således när leveransen av produkten har börjat med kundens uttryckliga samtycke till upphävandet av ångerrätten.
  § 5 Riskövergång
  Leverans   
  All leverans sker från Elekcigs lager på Postpac. Frakt debiteras med fraktkostnader, inklusive alla nödvändiga försäkringskostnader, etc. Dessa kostnader betalas av kunden. Elekcig förbehåller sig rätten att bestämma leveransmetoden.  
  Elekcig och kunden kommer överens om leveranstiden och andra relevanta tidsperioder när avtalet ingås. Om leveranstiden inte visas i Elekcigs erbjudande eller orderbekräftelse, kommer Elekcig att tillhandahålla sina tjänster utan onödigt dröjsmål, inom 30 dagar efter det att avtalet ingicks. Det beräknas utifrån kundens accepterande av Elekcigs erbjudande, leveranstiden är dock 60 dagar för varor, som ej är i lager (beställningsartiklar), om inget annat anges i avtalet eller orderbekräftelse. Om alla artiklar inte finns i lager, så skickas dom inte med varorna, som redan finns i lager.
  Återstående varor, som inte är i lager, kommer efter överenskommelse, skickas till kunden, när dessa är tillbaka i lager. Om kunden inte har uppfyllt de avtal som ingåtts i tid, eller på annat sätt påverkas leverans genom att till exempel ändra ordningen, Elekcig har rätt att förlänga leveranstiden med rimlig tid, i förekommande fall. (Tidsfristen motsvarar åtminstone perioden från mottagandet av beställningen till tiden för t.ex. ändring av beställningen), såvida Elekcig inte föredrar att säga upp avtalet. Försening vid leverans ger inte kunden rätt till ersättning.    
  Returnering
  Vid återkallande av ett avtal om en produkt måste kunden skicka eller leverera varorna till handlaren eller till en person som är auktoriserad av handlaren att ta emot varan. Detta måste göras utan onödigt dröjsmål och inom 14 dagar från det datumet, där kunden i enlighet med § 4 har meddelat Elekcig om sitt beslut att utnyttja ångerrätten. Sålda varor returneras inom 14 dagar, såvida det inte finns ett tidigare avtal med Elekcig. Om kunden returnerar varan efter de 14 dagarna utan föregående avtal, kommer kunden debiteras en avgift på 15%. Varan returneras bara, om den är i originalförpackning och inte har fått något försämrat värde. Dessutom returneras inte varor, som har en tätning som inte är lämplig att returnera på grund av hälso- eller hygienskäl, och där tätningen har brutits efter leveransen.  Beställningar som inte lagras av Elekcig kommer inte att returneras. Om kunden vill returnera sina varor, måste kunden fylla i uttagsformuläret. Om kunden inte fyller i och skickar avbokningsformuläret, har Elekcig rätt att vägra alla anspråk på detta.
  Alla avtalade returneringar sker på kundens egen bekostnad och risk. Därför kommer kunden själv att bära risken och därmed ansvaret, för att den returnerade varan ska komma fram till Elekcig.
  § 6 Förbehåll för ägande
  Eurobrands distribution AB förbehåller sig egendomsrätten till sålda varor och alla aspekter av en order, fram tills dess att kunden erlagt full och slutgiltig betalning för ordern.
  § 7 Reklamation   
  Det är kundens ansvar att kontrollera alla typer av leveranser och tjänster, som tillhandahålls av Elekcig, och därmed också rapportera eventuella brister till Elekcig utan onödigt dröjsmål, och inom 7 dagar efter leveransen. Här måste kunden invända och kontrollera, att allt är som det ska vara innan tidsfristen har löpt ut. Vid rapportering av fel måste kunden lämna en detaljerad skriftlig beskrivning av problemet. Hittar kunden vid mottagandet av varorna att hela den överenskomna kvantiteten inte har levererats fullt ut, är upp till kunden att skriftligen meddela Elekcig om detta inom sju dagar efter mottagandet av varorna. Visar det sig vara fel på levererade varor. För att reklamationen ska vara giltig, ska problemen påpekas skriftligt inom 7 dagar från att ordern blev mottagen. Vid reklamationer från kunden täcker Elekcig alla fraktkostnader. Det åligger Elekcig att börja avhjälpa eventuella brister inom rimlig tid efter att ha mottagit ett tillfredsställande klagomål från kunden. Om åtgärden är omöjlig, på grund av tjänstens karaktär, eller att Elekcig anser att avhjälpning inte är möjligt inom rimlig tid och ekonomiska ramar, kan Elekcig istället erbjuda kunden ett av följande alternativ angående fullständiga och slutliga bestämningar:
  1. Elekcig tillhandahåller en annan defektfri tjänst inom rimlig tid för att ersätta den defekta, eller om sådan annan tjänst inte är defekt inom rimlig tid efter leveransen.
  2. Kunden beviljas en proportionell rabatt i priset på den defekta tjänsten.
  3. En part har rätt att avbryta en order endast om den andra parten väsentligen har åsidosatt sina skyldigheter enligt beställningen. Avbokning av en beställning motiverar inte automatiskt kunden, utan tvärtom att Elekcig avbryter en annan beställning oavsett om det finns en nära koppling mellan de tjänster som ska levereras enligt beställningarna. Det måste finnas väsentligt brott mot beställningen i fråga innan avbokning kan ske från kundens sida.
  När kunden returnerar produkter med ett klagomål måste ett ifylld klagoformulär bifogas för varje produkt.  Om produkten returneras utan klagomålsformuläret kommer den inte att ersättas. När produkten har mottagits från kunden testar Elekcig produkten och bedömer om klagomålet accepteras. Elekcig godkänner endast anspråk på produktionsfel.
  § 8 Ansvarsbegränsning
  Elekcig kan under inga omständigheter ansvara för total kompensation eller nekas oproportionerligt, som överstiger kundens totala betalning i enlighet med beställningen som avses i denna klausul.         Elekcig kan under inga omständigheter ansvara för indirekt förlust eller skada, krav från tredje part som kunden har ingått eller har skyldigheter till, vare sig det beror på grov eller enkel vårdslöshet. Alla anspråk eller proportionerligt ansvar, inklusive anspråk på produktansvar, måste göras av kunden inom två månader efter det att de omständigheter som gav upphov till anspråket kom eller borde ha kommit till kundens kännedom, eftersom fordran förverkas därefter.  
  § 9 GDPR
  I samband med att kunden gör inköp i B2B-butiken både via telefon och elektroniskt, samlar vi in ​​ett antal personuppgifter om kunden. Informationen vi registrerar är: Förnamn och efternamn på kontaktpersonen, adressinformation, e-postadress, mobilnummer, CVR-nummer, typ av butik, samt vilka produkter du köper / köpte. Informationen lagras inte krypterad och överförs inte heller i krypterad form. Vi använder den personliga informationen för att behandla din beställning och lagras för ändamålen i bokföringslagen, mhb. För att lagra dem under en period av 5 år, från ditt senaste köp. Vi registrerar dessutom att kunden har accepterat våra försäljnings- och leveransvillkor och dessa villkor för personuppgifter och i vilken utsträckning kunden har accepterat att Elekcig skickar e-post eller sms. Om du har godkänt att få vårt nyhetsbrev och erbjudanden, använder vi också din information för att utfärda dem. I så fall lagrar vi informationen om kunden tills kunden avbryter mottagandet av nyhetsbrevet, dock minst 5 år efter kundens senaste köp. Informationen vi registrerar i samband med kundens köp används inte för något av ovan angivna syften.  
  § 10 Lagval och jurisdiktion
  Om du har några frågor om ovanstående eller eller behöver hjälp, vänligen kontakta vår kundservice. Kundtjänst är mestadels online längst ner till höger och vi hjälper alltid till med ett leende på läpparna.
  Till: Generelt klagenævn Boks 174 10123 Stockholm   § 11 Säljarens information   Eurobrands distribution AB, Hammargatan 2, 78171 Sweden, Org nr: 556919-0068  
 • GDPR
  För att säkerställa våra kunder att de har en säker shoppingupplevelse hos Elekcig ges kunderna information om vilken information vi samlar in, vad vi använder dessa för och hur vi bearbetar dem. Genom att acceptera Elekcigs köpvillkor samtycker du också till vår integritetspolicy och cookies.
  Vi samlar in:
  1. Persondata 
  2. Vilka personuppgifter samlas in? 
  3. I vilket syfte används dina personuppgifter? 
  4. Hur hanterar vi dina personuppgifter? 
  5. Cookies 
  6. Cookies och samarbetspartner   
Logga in
Prenumerera på vårat nyhetsbrev
Prenumerera

Genom att registrera dig godkänner du att ta emot exklusiva erbjudanden, trender och personliga rekommendationer via e -post och SMS enligt vår personuppgiftspolicy.
** Du kan alltid avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.