• Vad är PG?

  Propylen glykol har många användningsområden:

  Propylenglykol: Är ett lösningsmedel som är vanligt som mjukgörare och smörjmedel vid industriell tillverkning men även i vanliga hudkrämer och schampo. Det är en färglös vätska med sjukhusdoft som används på liknande sätt som alkoholer, dvs det löser upp. Exempelvis gör det krämer mindre klibbiga och är i viss mån antiseptiskt. Det är väldigt vanligt att lasarett pumpar ut PG, då det är bakteriedödande.

  • Som lösningsmedel i många läkemedel
  • Som huvudingrediens i den vätska som används i e-cigaretter
  • Som livsmedelstillsats
  • Ingår i snus.
  • För att späda ut oljor i till exempel massageolja.
  • Som rökvätska i rökmaskiner.
  • Används som mjukgörande krämbaser.

   

  PG positiva delar i e-juice: Tar fram smak bättre och ger ett mera riv mot halsen


  Negativa delar: Tar upp vatten i kroppen vilket kan leda till irritation i halsen eller kroppen (utslag kan man få och då är man pg allergiker byt till högre VG då). Skapar mindre Ånga/rök och ger ett starkt riv mot halsen ju högre PG halten/ration är.

  Man kan bli väldigt törstig, rekommenderat är att dricka mycket vatten för undvika irritation, torrhet då PG drar åt sig vatten från kroppen och sedan andas ut genom ångan. (Det är viktigt vare sig du har hög PG eller VG att dricka ordentligt med vatten varje dag.

 • Vad är VG?

  Svar: VG= vegetabilisk glycerin

  Vegetabiliskt glycerin : Produceras med hjälp av extraktion process som kallas hydrolys. Produkter med vegetabiliskt glycerin kan hittas i:

  Skönhetsprodukter , Inklusive smink , mousse , schampo , bubbelbad , rakprodukter och deodoranter, tvål, hud and handkräm, bakverk, som en tjock gel för krämer, ögon & öron droppar, Livsmedel, tandkräm, matprodukter, pastor och många tandvårdsprodukter och mycket mera. 

  VG positiva delar i e-juice: Ger en mera söt smak och mycket mindre riv mot halsen. Större ångproduktion jämfört med PG.

  Negativa delar av VG i e-juice: Ny blandad juice kan ta längre tid att komma fram i smaker, 1-2 veckor beroende på vad för essenser som använts. Vätskan är mycket mera trögflytande som tex sirap och vekar då bomullen i förbrännare/coils sämre. Det är då viktigt om man har en hög VG e-juice att man har en coil som kan hantera hög VG annars kan det bli bränd smak.

 • Vad är amp?
  Svar: Amp är en förkortning på Ampere.

  Detta är en mycket viktig del att veta vad för ohm du bygger samt vilken watt eller volt du kör för att räkna ut vilken amp som dras från ditt batteri, ta reda på vad för amp ditt batteri klarar i kontinuerlig urladdning/continuous discharge! Om du har en maskin med inbyggt batteri behöver du inte tänka på det då det är anpassat för din maskin redan. Jättebra sida att bygga och räkna ut amp på dina byggen klicka här

 • Vad är ohm?

  Svar: Ohm är resistans på din coil/förbrännare, Ju högre resistansvärde coilen/förbrännaren har, desto högre volt krävs för att driva en ström av en viss styrka genom din coil/förbrännare.

  När man använder höga ohm drar det mindre batteri kraft från ditt batteri då det dras lägre ampere (amp) men hög watt/effekt kan inte uppnås då. Då det är lättare att tråden bränns för tråden är så tunn att den bränns upp fort. Detta handlar oftast ohm från 1.0-2.0 ohm

  När man är inne på sub-ohm alltså under 1.0 ohm så drar man mera batteritid från batteriet då det dras mera ampere (amp) detta handlar om 0.1-0.9 ohm. Hög effekt kan uppnås med sub ohm och större moln och smak uppleves av flesta användare. Dock är det viktigt att tänka på att när man går in på sub-ohm territoriet är det mera säkerhets risker man måste veta och lära sig. Inget för nybörjare.

 • Vad är mAh?
  Svar: mAh är förkortning på (Milliampere timmar). En simpel förklaring kort: Ett 1000 mAh batteri levererar 1000 mA under en timme , eller 100 mA i tio timmar, eller 10 mA i 100 timmar. men detta är en förenkling eftersom kapaciteten hos batteriet beror på urladdningshastigheten alltså vilken ampere som dras från batteriet.
 • Vad är sub-ohm?
  Svar: När man är inne på sub-ohm alltså under 1.0 ohm så drar man mera batteritid från batteriet då det dras mera ampere (amp) detta handlar om 0.1-0.9 ohm. Hög effekt kan uppnås med sub ohm och större moln och smak uppleves av majoriteten av användare. Dock är det viktigt att tänka på att när man går in på sub-ohm territoriet är det mera säkerhets risker man måste veta och lära sig. Inget vi rekommenderar för nybörjare.
 • Återvinna E-cigg?

  Kasta inte dina e-cigarett produkter/ejuice, utan samla ihop dom för att vid tillfälle lämnas till närmaste avfallshantering.

  Följande produkter innehåller både WEEE ("Waste Electrical and Electronic Equipment") produkter och batterier, och ska därför lämnas som "övrig elektronik." Därefter kommer det sorteras och tas isär på bästa möjliga sätt.

  • Inbyggda batterier Tex: Ego aio, poddar, engångsbatterier osv
  • Laddare nitcore, efest och hohm life
  • Elektroniska mods
  • Power banks

   E-juice med nikotin ska slängas vid kemikalier avfall.
 • Vad innehåller en e-vätska?
  En e-vätska innehåller i grunden 4st ämnen: VG, PG, Nikotin och essens/smak. Man kan gå djupare in i det beroende på vilken tillverkare och vad för essenser som använts. Tex: en custard juice innehåller en smak men den smaken innehåller tre ämnen som Diacetyl, Acetoin och Acetylpropionyl.
 • Min e-cigg startar inte?
  1. Alla e-cigg med inbyggt eller lösa batterier som du köper är aldrig fulladdade pga transportregler så det kan hända att det laddat ur sig så prova att ladda e-ciggen/batterier först.

  2. Standard är att du startar din e-cigg/modd med 3 eller 5 snabba click på fire knappen beronde på modell.

  3. Har du lösa 18650/26650/20700/21700 batterier så kan de ha laddat ur för många gånger - batterierna har vanligtvis 200-300 omladdningar innan de dör eller tappar över 90% av sin kapacitet. Har du haft ditt lösa batteri mer än 6-12 månader så är största sannolikheten att det dött och att det behövs ersättas med ett nytt. Du hittar lösa batterier här.

  4. Det kan även vara att tanken kortsluter sig - då är det viktigt att du kontrollerar så coilen är ordentligt fastskruvad i basdelen, annars glappar coilen och då kan det kortsluta sig så maskinen inte startar det kan även leda till battriet dör då.
 • Min tank läcker varför?

  Det finns ett antal saker som kan ställa till det för dig och gör att din e-cigg börjar läcka. Detta är något som går att åtgärda i nästan alla fall. Nedan har du en lista på eventuella orsaker varför din e-cigg läcker.

  1. En av de vanligaste anledningarna till att tankar läcker är att den inte fylls på korrekt. Det som är mycket viktigt att tänka på är att innan du fyller en toptank (en tank du fyller från toppen. Detta gäller ej tankar du fyller från botten) är att du måste stänga luftflödet först för annars läcker det.

  Det beror på att trycket släpper in vätskan i coilen istället för att gå ut genom toppen. När du fyller din toptank så ska den bara fyllas till 80–90% av tanken annars läcker det om man fyller hela tanken, det måste finnas luft kvar för det ska skapas ett tryck i tanken.

  2. Är alla packningar/O-ringar hela? Slitna eller skadade o-ringar är en vanlig orsak till läckage. Ta isär din tank och undersök o-ringarna noggrant. Om de är utslitna, trasiga eller helt enkelt inte där, betyder det att din tanks lufttätning inte fungerar. Tack och lov är o-ringar billiga och lätta att köpa - bara se till att du får rätt storlek. Vanligtvis finns det alltid extra o-ringar i lådan du får med tanken eller startpaketet. Har du några funderingar kring detta så är du välkommen att kontakta vår support.

  3. Är tanken korrekt monterad? En annan vanlig anledning till att tankar läcker är att tanken eller coilen/brännaren är felmonterad. Var noga att titta att coilen sitter ordentligt fast i basdelen på din tank.

 • Min e-cigg smakar bränt?

  En av de vanligaste frågorna vi får till vår support är “min ecigg smakar bränt, vad har jag gjort för fel?”. Det väldigt enkla svaret på frågan är att du har bränt din coil/förbrännare. Lösningen på problemet är att du byter ut din coil.

  Orsakerna till detta kan vara många, men det allra vanligaste är att du använt din e-cigg med för lite vätska vilket gjort att du fått en sk “Dry hit” eller en “torr puff”. Det kan också uppstå om du använder eciggen intensivt under en period utan att ha en paus för att juicen ska ta sig in i bomullen. Det gör att bomullen i dina coils inte tar upp tillräckligt med e-vätska och du bränner bomullen.

  Det du kan göra för att förebygga detta är att du ser till att blöta ner eller ”Prima” alla nya coils genom att fukta dem noggrant med e-vätska när du sätter i en ny coil. Detta gör att du fördelar vätskan och därmed förebygger att bomullen inte är torr när du börjar använda den för första gången.

  Skulle problemet finnas kvar, så kan det vara så att du använder en e-vätska som har en för hög procent VG (vegetabiliskt glycerin) (För mer info se vår text om VG och PG). Vegetabiliskt glycerin är en av de två huvudkomponenterna i e-juice. Det är också den som är mest trögflytande. Detta kan ställa till det för dig om du har en maskin som är anpassad för e-vätskor med en högre PG. Detta gäller främst våra enklare maskiner som har coils/förbrännare som har väldigt små juice intag till bomullen.

 • Vilken nikotinstyrka skall jag använda?

  Generellt sett så används e-cigg och vapingprodukter som ett alternativ till tobakscigaretter. Vi får i butik och på nätet mycket frågor rörande vilken nikotinstyrka som är lämplig för dig som börjar använda e-cigaretter.

  Som med mycket annat i livet så är detta högst individuellt, det finns dock några tips som kan snabba på processen i att hitta rätt nikotinstyrka och öka chansen att komma ifrån tobakscigaretter. Nikotinstyrka anges i regel av tillverkare i mg (milligram). Det hänvisar till hur många milligram nikotin det finns per milliliter.

  Koncentreringen av nikotin skiljer sig alltså inte i beroende på flaskans storlek. Väldigt sällan så anges nikotinstyrka i procent, men det händer, då kan man enkelt översätta det till mg. En flaska innehållande 0,3% nikotin innehåller 3 mg per milliliter, en innehållande 0,6% nikotin innehåller 6 mg nikotin per milliliter och detta följer med ända upp till 2 % nikotin som så är 20 mg nikotin per milliliter.

  Nikotinstyrkan som passar dig beror först och främst på vilken typ av e-cigg du valt. Använder du en ciggalike, eller ett system med engångsbehållare så har du i regel en e-cigg som levererar mindre kraft och därför inte förmedlar lika mycket nikotin som en e-cigg som har större batteri med högre kapacitet. Då kan en nikotinstyrka på 12 mg eller 18 mg vara lämplig för dig som varit en stor användare av tobakscigaretter.

  Har du varit en lättare användare av tobakscigaretter så kan 3 mg eller 6 mg vara lämpligt att börja med. Använder du istället en e-cigg som har en påfyllbar behållare med större kraft så kan du använda e-vätskor som har lägre nikotinstyrka och ändå få ditt begär stillat. För en tyngre användare av tobakscigaretter är förslagsvis 6 mg eller 12 mg en bra start och för lättare användare så kan 3 mg eller 6 mg vara lämpligt.

  Några överhängande tips är dock att börja på en lägre nikotinstyrka än du tänkt. Att köpa en e-vätska som har en för hög nikotinstyrka kan både vara oangenämt och göra chanserna att lyckas gå från tobakscigaretter till e-cigg mindre. Har du råkat köpa en som har för låg nikotinstyrka så är den fortfarande brukbar, du får bara använda den mer för att uppnå önskat resultat.

  Känner du att den nikotinstyrkan du valt gör att du hostar och det river i halsen och känslan blir obehaglig så betyder det att du tagit alldeles för hög nikotin och behöver då sänka. Samma om du tagit för låg och känner att du puffar konstant hela tiden och inte känner dig nöjd så betyder det att du behöver gå upp istället i mg.

 • Hur blandar man en shortfill?
  18mg nicshot
  100 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 120 ml innehållande 3 mg nikotin
  50 ml utan nikotin + 1x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 3 mg nikotin
  40 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 6 mg nikotin
  30 ml utan nikotin + 3x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 60 ml innehållande 9 mg nikotin

  10 ml utan nikotin + 1x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 20 ml innehållande 9 mg nikotin
  10 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 30 ml innehållande 12 mg nikotin


  20mg Nicshot
  100 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 18 mg nikotin = 120 ml innehållande 3.3 mg nikotin
  50 ml utan nikotin + 1x 10 ml innehållande 20 mg nikotin = 60 ml innehållande 3.3 mg nikotin
  40 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 20 mg nikotin = 60 ml innehållande 6.7 mg nikotin
  30 ml utan nikotin + 3x 10 ml innehållande 20 mg nikotin = 60 ml innehållande 10 mg nikotin

  10 ml utan nikotin + 1x 10 ml innehållande 20 mg nikotin = 20 ml innehållande 10 mg nikotin
  10 ml utan nikotin + 2x 10 ml innehållande 20 mg nikotin = 30 ml innehållande 13.3 mg nikotin

  Den här formeln visar hur många nicshots du behöver för att få ut rätt nikotinstyrka.
Logga in