Blogg - Allt inom E-cigg & Vaping!

Hur mycket nikotin får jag med en e-cigarett?

Hur mycket nikotin får jag med en e-cigarett?

Vissa väljer att använda de smarta e-cigaretterna i kombination med en efterlängtad rökavvänjning, andra använder dem som ett komplement till de vanliga cigaretterna, medan andra bara tycker om smaken och lukten av de populära e-cigaretterna.

Oavsett orsaken kan vara är det bra att du vet lite om e-cigaretterna innan du börjar. Det betyder också att det kan vara en bra idé att ta reda på hur mycket nikotin du kan förvänta dig i en av de populära e-cigaretterna, bara för att kunna hitta den typ som passar dig bäst.

Om du är en nybörjare med e-cigaretter kan det vara svårt att ta reda på hur allt fungerar och hur mycket nikotin de olika cigaretterna innehåller. Så i det här blogginlägget kan du läsa mer om nikotin till din e-cigarett, och om hur du ska välja nikotin.

Bestäm själv nikotininnehållet i din e-cigarett

Det smarta med vejpandet är att du helt bestämmer styrkan av nikotin i din e-cigarett. Du kan därför själv bestämma hur mycket nikotin du vill att e-cigaretten ska innehålla, men du kan också själv bestämma om du hellre vill ha utan nikotin i din e-cigarett.

Om du använder e-cigaretterna i samband med rökavvänjning kan det vara svårt för en nybörjare att ta reda på vilken nikotinstyrka som är bäst att börja med.

Om du till exempel väljer en nikotinstyrka som är för låg, kommer det att bli nödvändigt att ta några långa puffar för att få ut något. På sätt och vis är det inget fel med det, men det kan kännas svårt att vejpa, och det finns också en större chans att coilen i din e-cigarett kommer att sluta förbränna eftersom den blir överbelastad.

Om du annars väljer en nikotinstyrka som är för hög, kommer du att upptäcka att det kliar i halsen och att du får för mycket nikotin och kan få nikotinförgiftning.

För att hjälpa dig lite på väg att hitta rätt nikotinstyrka, här är ett litet mall som du kan strävan efter att hitta den nikotinstyrka som passar dig bra.

  • Nikotinstyrka i din e-vätska = 0 mg, motsvarande 0 cigaretter per dag
  • Nikotinstyrka i din e-vätska = 3 mg, motsvarande 5 cigaretter per. dag
  • Nikotinstyrka i din e-vätska = 6 mg, motsvarande 5-10 cigaretter per. dag
  • Nikotinstyrka i din e-vätska = 12 mg, motsvarande 10-15 cigaretter per. dag
  • Nikotinstyrka i din e-vätska = 18 mg, motsvarande 20 cigaretter per. dag

Hur mycket nikotin ska jag ha i min e-cigarett?

Hur mycket nikotin du ska ha i varje e-cigarett är helt upp till dig. Först och främst är det upp till dig att ta reda på vad det är du förväntar dig av din e-cigarett. Om du inte har koll när du börjar vejpa, kan du tyvärr snabbt fuska dig till att konsumera för mycket nikotin. Men inte allt nikotin från vätskan absorberas när du förångar, eftersom en del av det försvinner i den blå luften.

Om du vill vejpa med nikotin och att du också vill få ut mer nikotin av ditt ångande, så finns det tre faktorer som spelar en avgörande roll när du behöver öka ditt nikotinintag. Den första är nikotinstyrkan för den e-vätska som du har valt, den andra är batteriets kraft och den tredje är hur mycket motstånd det finns i din förbrännare.

Gör din egen nikotinstyrka med mix själv

Det smarta med vejpandet är att du själv kan bestämma vad du vill vejpa. Detta är förmodligen också en av de främsta anledningarna till att e-cigaretter har blivit populära som de är. Om du blandar din e-vätska själv kan du till och med göra det billigare än om du väljer att köpa en färdig e-vätska.

Du bestämmer själv hur mycket nikotinstyrka din färdigblandade e-vätska ska ha, även om du vill kombinera olika aromer i en och samma vätska.

Om du väljer att blanda dina egna e-vätskor, kommer du troligen någon gång att behöva en så kallad vätskekalkylator. En vätskekalkylator kan hjälpa dig att få rätt information i förhållande till din föredragna nikotinstyrka så att du kan nå rätt nivå.

Vad gör jag med den förblandade e-vätskan?

När du väl har blandat rätt e-vätska med rätt nikotininnehåll är det nödvändigt att du lagrar och hanterar vätskan på ett korrekt sätt. En bra idé är att du noterar både blandningsförhållandet PG / VG, nikotinstyrkan, aromen och datumet på den färdigblandade vätskan.

När vätskan är klar behöver de flesta e-vätskor också en period för att mogna för att uppnå precis rätt smak. Tiden kan variera och smaken, som tex ett bakverk baserad e-vätska, behöver mogna i upp till fyra veckor.

Du kan ofta se från de olika recepten hur lång mognadsprocessen är, men vi rekommenderar tydligt att du har tålamod. Prova genom att smaka e-vätskan en gång i veckan för att hitta rätt smak för e-vätskan du söker.

Slutligen, och när den färdigblandade vätskan är klar, häll e-vätskan i flaskor. Du måste förvara vätskan mörkt och svalt för att bibehålla den goda smaken. Solljus, värme och syre kommer att ha en negativ effekt på e-vätskan, så var särskilt uppmärksam på detta. Och slutligen, kom ihåg att hålla vätskan utom räckhåll för både barn och djur.

Vejpa utan nikotin i din e-cigarett

När du väljer att vejpa kan du välja nikotinstyrkan själv, och det betyder naturligtvis också att du kan blanda dina egna e-vätskor helt utan nikotin. Om du använder e-cigaretterna i samband med rökavvänjning har du den unika möjligheten att du lika långsamt kan gå ut ur din nikotin konsumtion, i din egen takt.

Det enda det handlar om när du behöver vejpa, är att ta reda på vad det du vill ha ut av ångan. Oavsett om det ska vara med lite, mycket eller till och med helt utan nikotin är helt upp till dig och dina personliga preferenser.

Logga in