Blogg - Allt inom E-cigg & Vaping!

Varför blir min e-cigarett varm?

Varför blir min e-cigarett varm?

Har du börjat vejpa på din nya e-cigarett och har du också kommit på vad du behöver för att vejpa på din e-cigarett? Naturligtvis är det inte svårt att vejpa, men det kräver att du sätter dig ner och får reda på hur de olika sakerna i e-cigaretten fungerar.

Därför, med flera vejpare, både nya och duktiga, kan ha olika problem som uppstår vid vejpning. Det kan till exempel vara frågor om hur man sätter ihop e-cigaretten och hur man skapar några stora och tunga ångmoln. Men det kan också vara frågor som handlar om varför en e-cigarett plötsligt börjar bli varm.

Hur fungerar en e-cigarett?

En elektronisk cigarett eller e-cigarett fungerar inte på samma sätt som den vanliga cigaretten du känner till. För istället för att det består av tobak och ett filter, består e-cigaretten av ett batteri, en tank och en spole.

För att vejpa, är det nödvändigt att du har en självvald e-vätska inuti tanken - även kallad e-juice. Vätskan värms in i e-cigaretten när den tänds, och på detta sätt kan du enkelt inhalera in ångan som bildas inuti e-cigaretten.

Det smartaste med e-cigaretter är att du helt själv kan kontrollera hur du vill vejpa. Det betyder att du kontrollerar mängden ånga, smak och lukt och om du vill vejpa med eller utan nikotin.

Vad gör jag med en het e-cigarett?

Speciellt i början är det en bra idé att vara uppmärksam på hur du vejpar. Du bör också hålla koll på coilen, som när den används felaktigt så kan din e-cigarett lätt kan gå sönder. Om din e-cigarett snabbt blir varm när du vejpar kan det bero på att den är tom eller delvis tom tank, men det kan också vara så att du helt enkelt vejpar för våldsamt och snabbt.

Hur man vejpar ordentligt

Liksom så som många andra saker kräver e-cigaretten att man ska vänja sig, och särskilt om du har gått från de vanliga cigaretterna och direkt över till de populära e-cigaretterna. Det betyder förutom att det är ångan du andas in och sedan andas ut också är ett helt annat och nytt sätt att röka.

Om du vill spendera tid på att hitta rätt sätt att vejpa, både för din egen skull men också så att e-cigaretten inte blir varm när du förångar, här är en liten guide om hur man vejpar på rätt sätt.

  1. Vi rekommenderar att du tar dig tid att lära dig att vejpa. Därför bör du ta några jämna och lugna bloss när du vejpar. Låt dem hålla i 3-5 sekunder och pausa i cirka 10 sekunder innan du tar nästa puff.
  2. Du bör också undvika att ta några snabba och hårda bloss, detsamma gäller de långa djupa blossen. Om du gör detta suger du ur e-vätskan för snabbt och därmed förhindrar att den nya vätska rinner in i brännaren / spolen / coilen. Detta leder till att brännaren i din e-cigarett blir överhettad och att e-cigaretten blir varm.
  3. Tänk istället på dessa som åtgärder som du måste vidta regelbundet. Detta ger dig också en betydligt bättre vejpande, så att din e-cigarett håller längre.
  4. Om du tyckte att det var svårt att vejpa, kanske du vill ta 1-2 puffar i början för att värma upp e-cigaretten.

Hur många sug motsvarar en hel cigarett?

Om du har tagit 4-6 puffar av din e-cigarett, skulle vi säga att du har fått det värsta nikotinbehovet täckt, om du känner ångan med nikotin i din e-cigarett. Efter 8-10 puffar har du rökt vad som motsvarar en vanlig cigarett. Om du röker motsvarande en hel cigarett är det en bra idé att låta e-cigaretten få en bra lång paus, helst minst 15-30 minuter så att den inte blir varm.

Använd en e-cigarett med temperaturkontroll

För att få en bra upplevelse av vejping och för att få en jämn ångning som inte blir för varm kan du välja en e-cigarett med temperaturkontroll. Genom att välja en e-cigarett med temperaturkontroll bestämmer du själv vilken temperatur coilen i din e-cigarett ska gå vid.

Temperaturen i din e-cigarett har stort inflytande på hur du upplever vejpandet. Om e-cigaretten blir för varm kommer den att smaka bränt när du vejpar, och om den är för kall kommer du att få problem med avdunstningen av e-vätskan.

Med ett temperaturstyrt läge har du en meny där du kan växla mellan VW och TC (variabel watt, temperaturkontroll). Här styr du temperaturen på exakt samma sätt som när du styr både volt och watt i din e-cigarett.

Temperaturkontrollen är här för att stanna

Som med de populära e-cigaretterna är den smarta temperaturkontrollen här för att stanna. Kontrollen säkerställer en jämn vejp upplevelse där du inte behöver få den torra sugen, som smakar bränt.

Det är dock inte lika enkelt att vejpa med TC, och det är förmodligen också nödvändigt att du byter ut coilen i din e-cigarett om du väljer temperaturkontroll.

Undvik kedjevejpar på din e-cigarett

När du vejpar är det en bra idé att inte kedja-ånga. Många rökare, som har varit vana vid att röka vanliga cigaretter tidigare, har en tendens att kedjeröker på sin cigarett. Det är en vanan för många rökare att dem tar med sig det automatiskt när dem byter till de nya e-cigaretterna.

Men om du kedjeröker på din e-cigarett kommer du lätt att kunna överhetta din e-cigarett, för på ett sätt bygger du upp en värme inuti e-cigaretten, en värme som den inte kan bli av med.

Använd knappen på din e-cigarett korrekt

Det sista goda rådet är att hålla ett öga på hur du använder på / av-knappen på din e-cigarett. Många gör misstaget att hålla ned knappen för länge. Det rätta sättet är att först trycka ned knappen när e-cigaretten träffar munnen, inte tidigare. När du har tagit ett bloss, var noga med att släppa knappen innan du tar ut den ur munnen.

Vad som händer är att du inte kan skapa ett så kallat luftflöde i cigaretten om du trycker på knappen för tidigt. Det betyder att brännaren bara startar utan att aktiveras, och därmed har den elektroniska cigaretten inte möjlighet att svalna ordentligt. Detta kan vara en orsaka att din e-cigarett blir mycket varm, väldigt snabbt.

Logga in